Виставку українських вишиваних рушників просто неба відкрили у Черкасах (фото)

У центральному сквері Черкас «Юність» до Дня української вишиванки відкрили виставку українських вишитих рушників. Величенькі репродукції, які сьогодні вранці розмістили  просто неба  вздовж алей скверу, вже перетворились на місце паломництва черкащан. Тут люди у вишитих сорочках поодинці і гуртами роблять фото та селфі на фоні рушників.

Однією із перших на фоні рушників заселфилась і волонтерка БО «БФ «Хрещатик-Сіті» Тетяна Моргуненко.

***

День вишиванки – це самобутнє свято українського національного одягу, яке щороічно відзначають у третій четвер травня.

У цей день українці сповнені національної гідності гордо дефілюють вулицями міст і сіл України, одягнувши українські вишивані сорочки, плаття. Особливо ціняться сорочки, вишиті вручну, які мають насичений орнамент в українському стилі.

Свято знову ми зустрічаємо у часи повномасштабної війни з російським агресором, що надає йому особливого значення.  ень вишиванки 2024 року пройде за умов повномасштабної Адже День вишиванки поєднує українців, прославляє нашу культуру, виховує любов до національних символів та руйнує міфи російської пропаганди.

Довідка «City News»

БО «БФ «Хрещатик Сіті» працює з початку нового вторгнення окупаційних військ рф в Україну, і як волонтерська структура вже здобув авторитет в Україні і далеко за її межами. Заснувала і очолила волонтерську організацію керівник ТРЦ «Хрещатик Сіті», депутат Черкаської міської ради фракції «Європейська солідарність»  Інна Бандура.

Нині вказана волонтерська структура продовжує допомагати українській армії, працюючи у форматі запитів та опікується діяльністю Дитячого благодійного центру допомоги. На обслуговуванні БО «БФ «Хрещатик Сіті» зараз перебуває понад 150 родин переселенців, де є жінки на крайніх термінах вагітності, або ті, які виховують діток до двох років та багатодітних родин із Черкас, що потребують допомоги.

Володимир Лимаренко-Полянський

Фото Тетяни Моргуненко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *