Раннє цвітіння ріпаку – не аномалія. Аграрії Черкащини заспокоюють обивателів

Справжній перепелох у соцмережах викликало раннє цвітіння ріпаку. «Це – аномалія!»  вдарили на сполох любителі селфитись на фоні полів, засіяних ріпаком у період цвітіння. Проте насправді жодної аномалії немає – заспокоюють аграрії.

Як пояснив директор департаменту агропромислового розвитку Черкаської ОДА Роман Косенко, раннє цвітіння ріпаку викликано суто природніми процесами, і ніяких відхилень у розвитку ріпака немає.

– Серед жителів області відомий тренд фотографуватись на фоні квіту полів ріпака. З року в рік на Черкащині росте популярність цього тренду. Тож, прихильники цього виду розваги у цьому році помітили, що рімак зацвів на три тижні раніше. Ніякої аномалії немає. Це так матінка природа розпорядилась: у березні було достатньо тепла і вологи у грунті, і рослина, отримавши сигнали від природи, що все добре і можна розвиватись, почала рости. Фази росту скоротились. Аграрії спрацювали оперативно щодо внесенння засобів захисту та механічної обробки грунту. Відтак на врожай це ніяк не вплине. Натомість, це вплинуло лише на масовість появи відповідних фото у «Фейсбук», бо ріпак зацвів, а у них платтячка не випрасовані, – в жарт пояснив головний аграрій області.

Володимир Лимаренко-Полянський

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *