Перший у Черкасах банер нової соціальної акції «Free AZOV» з’явився на ТРЦ «Хрещатик-Сіті»  

Про героїчну і водночас трагічну долю захисників Маріуполя із полку «Азов» продовжують нагадувати їх родини. Днями на фасаді ТРЦ «Хрещатик-Сіті» з’явився великий банер з гаслом родин «азовців» – «Free AZOV». Так вони борються за звільнення бійців «Азову» із російського полону.

Про це журналісту «City News» повідомила очільниця БО «БФ «Хрещатик Сіті», керівниця ТРЦ «Хрещатик Сіті», депутат Черкаської міської ради фракції «Європейська солідарність» Інна Бандура.

– До нас звернулись родини бійців легендарного полку «Азов», які загинули, пропали безвісти чи потрапили до російського полону, з проханням розмістити на фасаді «Хрещатик- Сіті» банер із їх гаслом «Free AZOV». Ми дали дозвіл розмістити банер безкоштовно на невизначений термін, можливо й до кінця війни. Нам усім варто пам’ятати про подвиг «азовців», які одні з перших прийняли удар російських окупантів і обороняли Маріуполь до останнього, ціною свого життя і свободи. Багато хто із бійців «Азова» назавжди залишився у Маріуполі. Чимало солдат потрапили до російського полону де потерпають від знущань російських загарбників. Ми маємо бути вдячні «азовцям» і всім українським воїнам за те, що вони нас захистили і продовжують захищати, дають нам можливість жити, – сказала Інна Бандура.

Кампанію по підтримці полонених бійців «Азову» та соціальні акції щодо увіковічнення пам’яті полеглих «азовців» їх родини ведуть у Черкасах вже понад два роки.

– На кожному заході озвучуємо гасло нашої соціальної кампанії «Free AZOV». Так ми нагадуємо черкащанам про тих, хто ціною власного життя не допустив ворога у наш край. А також про тих «азовців», які досі перебувають у російському полоні. Добитись їх звільнення і повернення додому – наша найвища мета.  Ми щиро вдячні очільниці БО «БФ «Хрещатик Сіті», керівниці ТРЦ «Хрещатик Сіті», депутатці Черкаської міської ради фракції «Європейська солідарність» Інні Бандурі за надану підтримку. Те, що цей банер з’явився на фасаді «Хрещатик- Сіті» – це її заслуга. Вона задля цього зробила чи не найбільше, – розповіла журналісту «City News» активістка руху підтримки «азовців», відома черкаська волонтерка Оксана Куцоконь.

Пані Оксана – мати солдата з полку «Азов», який загинув при виконанні завдання у Маріуполі поблизу драмтеатру.

З її слів, згаданий банер – лише перший у ході нової  акції по підтримці «азовців».

Родини бійців «Азову» зібрали поміж себе кошти і замовили виготовлення цих банерів. На даний момент вже готовий і наступний банер із гаслом «Free AZOV». Нині вирішується питання щодо місця його розміщення.

– У цій соціальній кампанії нас традиційно підтримує Молодіжний хаб імені Сергія Амброса. Банери виготовляє рекламне агентство «Афіша», керівництво якого робить це для нас значно дешевше ніж для комерційних структур, за що ми їм дуже вдячні, – додала мати загиблого «азовця».

Володимир Лимаренко-Полянський

Фото Романа Куликова

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *