«Порох є! Дамо Вогню!» – Черкаська делегація прибула до Печерського суду

Під стінами Печерського суду зібрались тисячі активістів і прихильників Петра Порошенка, щоб заявити чинній владі своє категоричне і рішуче «Ні!» політичним репресіям в Україні. На даний час сюди вже прибула і чисельна делегація від Черкащини. І перша перемога – судді побоялись арештувати лідера опозиції.

Люди, які прибули задля моральної підтримки лідера опозиції Петра Порошенка тримали плакати з гаслами: «Руки геть від Порошенка!», «Порох є! Дамо Вогню!».

Як відомо 17 січня Печерський суд Києва мав обрати лідеру опозиції міру запобіжного заходу. Засідання, яке з перервою тривало з 11.40 до пізнього вечора закінчилось нічим. Головуючий суддя Олексій Соколов пробув у дорадчій кімнаті 5 годин, але жодного рішення так ухвалено і не було. Розгляд справи перенесли на 14.00 19 січня.  

Підтримати Порошенка сьогодні прибули депутати Верховної Ради від фракції «Європейська солідарність» і екс-єврокомісар з питань розширення та сусідства (2010-2014 рр.) Штефан Фюле.

Щойно розпочалось засідання суду щодо обрання запобіжного заходу лідеру «Європейської солідарності», нардепу Петру Порошенку.

Як відомо правоохоронні органи України обвинуватили п’ятого Президента України у державній зраді. Петро Порошенко обвинувачення категорично заперечив і назвав це переслідуванням опозиційних сил в Україні та політичною розправою президентської «Зе – команди».

Цього разу засідання відбулось напрочуд швидко. Не дивлячись на те, що прокурори пропонували суду обрати Петру Порошенко міру запобіжного заходу у вигляді арешту, або заставу у 1 мільярд гривень, суд, як тільки що передали учасники мітингу, ухвалив рішення обрати міру запобіжного заходу – особисте зобов’язання.

Між тим, перед початком судового засідання між громадськими активістами та поліцією відбулись сутички.

Поліція, яка відповідно до законів України мала б забезпечувати громадський порядок під час мирного мітингу, як у найгірші часи Януковича поводилася демонстративно агресивно.

Мітингувальники запевнили журналістів, що поліцейські, під час сутички, яку самі ж і розв’язали, відібрали у людей металічні діжки з гаслами у підтримку Петра Порошенка,  які громадські активісти використовували у якості барабанів.

При нападі правоохорнців також потерпів оператор ТРК «Прямий», якому в обличчя лийнули якусь рідину і заступник голови міської фракції «ЄС» у Київраді, якому пошкодили ногу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *