12 років буцегарні «заробив» командир бойовиків «лнр»

За матеріалами СБУ тюремний строк отримав командир підрозділу «лнр», який воював проти українських захисників на Луганському напрямку.

Про це журналісту «City News» повідомила пресслужба УСБУ в Черкаській області.

– За матеріалами Служби безпеки до 12 років ув’язнення заочно засуджено командира взводу забезпечення окупаційного підрозділу у складі «лнр». За даними слідства, бойовиком виявився 46-річний уродженець селища Софіївка на Луганщині. Зловмисник з 2018 року добровільно приєднався до бойового підрозділу окупантів. Після проходження військової підготовки та бойових виходів, його призначили на посаду командира взводу забезпечення «4 ОМСБр 2 АК народної міліції «лнр», – розповіли у пресслужбі.

Слідством встановлено, що він неодноразово брав участь у бойових діях проти сил АТО/ООС на території Луганщини. Наразі за матеріалами СБУ фігуранта визнано винним за ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України.

Бойовику призначено покарання у виді 12 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Нині зловмисник переховується від правосуддя на тимчасово окупованій території. Досудове розслідування проводили слідчі СБУ в Черкаській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *