Ще один новітній комп’ютерний томограф змонтували на Черкащині для якісної діагностики та лікування пацієнтів

У Золотоніській багатопрофільній лікарні інсталювали сучасний комп’ютерний томограф General Electric Optima CT520. Медичне обладнання закуплено у межах спільного проєкту Міністерства охорони здоров’я України та Світового банку «Екстрене реагування на COVID-19 та вакцинація в Україні».

Раніше лікарня не мала свого комп’ютерного томографа і зверталася до приватних закладів. Тож інсталяція обладнання – важливий крок, щоби медзаклад отримав можливість надавати послуги відповідно до підписаного з НСЗУ інсультного пакета та проводити безоплатні дослідження приблизно 40-50 пацієнтам на місяць.

Від швидкої та точної діагностики у медичному закладі залежить успіх подальшого лікування та реабілітації пацієнта. Оскільки діагностувати тип інсульту необхідно в перші кілька годин пiсля появи симптомів, то НСЗУ контрактує лише ті лікарні, які гарантують цілодобову роботу фахівців необхідної кваліфікації та відповідного обладнання (КТ або МРТ, які дозволяють провести візуалізацію і точно визначити діагноз).

Зазначимо, що для надання послуг у Золотоніській лікарні є відповідний штат лікарів та рентгенлаборантів. Наразі медики очікують навчання для роботи з КТ, після чого буде подано пакет документів до Державної інспекції ядерного регулювання України. Після надання відповідного дозволу на право експлуатації КТ від ДІЯР апарат почне свою повноцінну роботу.

За інформацією МОЗ України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *