Оновити дані військового обліку військовозобов’язані мають до серелини липня

18 травня набув чинності новий законо про мобілізацію.  Цим матеріалом редакція «City News» розпочинає низку публікацій, щоб якомога ширше поінформувати читачів, що змінилось і як необхідно діяти, щоб не втрапити у халепу. Публікуємо роз’яснення пресофіцера Черкаського обласного ТЦК та СП Аліни Кривошеї, з якою спілкувався журналіст видання.

Кому треба оновити дані?

– Всім громадянам чоловічої статі від 18 до 60 років, а також жінкам, які перебувають на військовому обліку.

У який термін?

Відповідно до пункту 3 статті 22 ЗУ «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», військовозобов’язані протягом 60 днів з дня набрання чинності указом Президента України про оголошення мобілізації, зобов’язані уточнити свої облікові дані у територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки за місцем свого перебування на обліку, або через центри надання адміністративних послуг або електронний кабінет призовника, військовозобов’язаного, резервіста.

Чи потрібно оновлювати дані особам, знятим з військового обліку?

– Так.

Який порядок і процедура оновлення облікових даних?

– Спочатку необхідно зареєструватись на обраний час через застосунок «електронної черги», далі прибути на дату та час відповідного запису. З собою необхідно взяти всі документи, які необхідні для поновлення облікових даних: свідоцтво про шлюб, народження дітей, за наявністю довідки про законні підстави для отримання відстрочки.

Бесіду вів Володимир Лимаренко-Полянський

Далі буде

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *