Випускники черкаської школи молодих волонтерів будуть служити людям (фото)

Застосовувати здобуті у Школі молодих волонтерів знання, щоб робити добро людям вирішили одинадцять її випускників, які недавно отримали сертифікати.

Журналісти «City News» вже інформували читачів про роботу Школи молодого волонтера, яка працювала під егідою БО «БФ «Хрещатик Сіті».

По завершенню курсу навчання одинадцять випускників Школи отримали сертифікати і вирішили, що здобуті знання будуть використовувати, втілюючи суспільно корисні та соціальні проєкти.

Про свій намір працювати волонтерами випускник Школи розповіли у інтерв’ю «City News».

Сертифікати юним волонтерам вручала керівниця БО «БФ «Хрещатик Сіті» Інна Бандура.

Не зважаючи на свій юний вік 10-річний черкащанин Андрій Поліщук вже волонтер. Він допомагає людині дуже поважного віку, яка сама вже не може обійтись без сторонньої допомоги.

– Я прийшов у Школу молодого волонтера щоб навчитись, як правильно треба допомагати людям. Зараз у Черкасах багато людей, які виїхали із «гарячих точок» нашої країни, з тих міст, де йдуть обстріли. Багато хто з них приїхали зовсім без нічого. У них немає одягу, їжі, у дітей – іграшок. Саме таким людям і треба допомагати.

11 річна черкащанка Ксенія Портян – вже теж волонтерка зі стажем. Разом з мамою вони зі стрічок кольорів національного прапора робили браслети, які продавали, збираючи гроші на бронежилети, тепловізор:

– Дуже хотіла отримати більше знань  про те, як треба волонтерити, бо я хочу допомагати людям, піклуватись не тільки про людей, яким потрібна допомога, але й опікуватись бездомними тваринами. Вже займалась цим, бо продавала патріотичні браслети і збирала кошти для ЗСУ. 

Михайло Кузнєцов, 13 років (Черкаси):

– Навчання у цій школі допомогла мені зорієнтуватись у тому, як потрібно підтримувати людей, які опинились у складних умовах. Тепер я знаю, що треба робити і як. Буду допомагати людям, яким реально це потрібно.

Антон Король, 13 років (м.Покровськ, Донецька обл.)

– Я побачив, що кожна людина може стати добрішою. Я теж хочу стати добрішим і більше відкритим до людей. Доброта рятує. Розумію, що бути волонтером – це безкорисливо допомагати іншим. Я буду допомагати літнім людям, переселенцям і всім тим, хто не може собі допомогти сам. Вони будуть раді, а мені буде приємно. Готовий робити те, що потрібно. Різним людям потрібна різна допомога. Можливо, якійсь бабусі треба допомогти нести сумку, а комусь іншому треба допомогти продуками.

Ілья Свідерко, 14 років, м. Снігурівка, Миколаївська обл.:

– Впевнений, що поряд з нами живуть люди, яким потрібна підтримка. Комусь треба допомогти матеріально, когось можна підтримати добрим словом. Я готовий служити людям і допомагати і у матеріальному сенсі і духовному. У подальшому бачу себе волонтером.

Олександр Пшеничников, 12 років м.Лиман  Краматорський район Донецька обл.:

– Від навчання у школі очікую, що я навчусь допомагати людям і я допомагатиму всім, хто цього потребує.

Єва Бандура, 10 років, м. Черкаси:

– Навчатись у школі прийшла тому, що хочу стати волонтером. І я вже почала займатись волонтерством – передаю іграшки для дітей, які через війну поїхали у інші міста і залишились без іграшок.

Емілія Петренко,11 років, Луганська обл.:

– Я хочу допомагати дітям, у яких не залишилось батьків, бо за них нікому турбуватись, а їм, як і всім потрібні їжа, житло… Я хочу, щоб всі діти були щасливі.

Діана Чернобровкіна, 12 років, м. Торецьк, Донецька обл.:

– У Школі юного волонтера я навчилась, як допомагати людям. Зрозуміла. Що головне у цій справі – не зашкодити. Вже займаюсь волонтерством – працюю у волонтерському центрі «Січ», куди мене запросила моя подружка. А ще коли була на лікуванні, то читала меншим дітям книжки та гралась з ними, щоб їм не було сумно. Вдома я допомагала одній бабусі носити пакети з продуктами та робити, для неї було треба.

Настя Ворона, м Харків

– У Школі хотіла навчитись як допомагати людям, як бути волонтери.  Волонтери допомагають іншим людям і не беруть за це винагороду. Хочу бути волонтером і допомагати таким же переселенцям як і я, дітям, піклуватимусь про тварин, які втратили своїх господарів. Я вже допомагаю у волонтерській організації «Січ».

Женя Нікорич, 9 років, Харківська обл. Ізюмський р-н, с. Піски-Радьківські

– Хочу стати добрішою і допомагати людям і тваринам, які виїхали з міст, де зараз війна. Стану волонтером і буду підтримувати українських солдат і збирати кошти, щоб купувати те, що потрібно для солдат.

БО «БФ «Хрещатик Сіті» (раніше називався – «Пункт благодійної допомоги «Хрещатик Сіті») працює з початку нового вторгнення окупаційних військ рф в Україну, і як волонтерська структура вже здобув авторитет в Україні і далеко за її межами. Заснувала і очолила волонтерську організацію керівник ТРЦ «Хрещатик Сіті» керівниця ТРЦ «Хрещатик Сіті», депутат Черкаської міської ради фракції «Європейська солідарність» Інна Бандура.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *