Зруйнував пам’ятку археології: у Черкасах поліцейські повідомили про підозру чоловіку

Черкащанин проігнорував той факт, що територія, на якій він збільшив площу забудови земельної ділянки, належить до об’єктів пам’ятки археології. Як наслідок, завдав мільйонного збитку державі.

Правопорушника викрили працівники слідчого управління ГУНП в Черкаській області під процесуальним керівництвом Черкаської обласної прокуратури.
Під час досудового розслідування правоохоронці встановили, що 52-річний приватний підприємець, без проведення додаткових науково-рятувальних археологічних робіт, збільшив площу забудови земельної ділянки в центральній частині міста. Внаслідок чого зруйнував частину пам’ятки археології місцевого значення.

Правоохоронці встановили, що своїми діями чоловік завдав шкоди державі на загальну суму понад 1 250 000 гривень

Під процесуальним керівництвом Черкаської обласної прокуратури чоловіку повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 298 (Незаконне проведення пошукових робіт на об’єкті археологічної спадщини, знищення, руйнування або пошкодження об’єктів культурної спадщини) Кримінального кодексу України.

Фігуранту загрожує покарання у вигляді штрафу від двох тисяч до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.
Слідство триває.

За інформацією пресслужби поліції Черкаської області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *