У Кам’янці очікують відновлення роботи спиртзаводу, який недавно продали з молотка

Станом на 1 червня поточного року до Державного бюджету України від приватизації об’єктів, які знаходяться на території Черкаської області, надішло близько 15 мільйонів гривень. За цей період в області оголосили 16 приватизаційних аукціонів. Вже відбулось п’ять аукціонів, один із яких шляхом викупу майна учасником, котрий був єдиний, хто надав свою пропозицію. Всі аукціони пройшли  за великої кількості учасників (у середньому 8 учасників на один аукціон) із підвищенням стартової ціни.

Про це на брифінгу в медіацентрі Черкаської ОВА повідомив начальник регіонального відділення ФДМУ по Київський, Черкаській і Чернігівській областях Вадим Курило.

– Серед тих об’єктів, які на наш погляд принесуть свій вклад у розвиток регіону є Кам’янський спиртовий комбінат. Це підприємство стояло у занепаді більше 10 років. А на сьогодні є інвестор, який  має чіткий план і амбіції швидкого відродження роботи підприємства. У той же час Кам’янка отримає нові робочі місця і надходження у місцеві бюджети, – зазначив він.

Також Вадим Курило звернув увагу журналістів на цікаву тенеденцію до зростання ціни об’єктів, що були виставлені рна торги.

Так майновий комплекс із нежитлових приміщень сільскогосподарського призначення у селі Мала Бурімка продали за ціною, що у шість разів вищою за стартову. Нині там починає діяльність фермерське господарство.

До кінця року у планах регіонального відділення ФДМУ оголошення 12 аукціонів щодо продажу об’єктів державної власності.

– Розраховуємо до кінця року отримати у бюджет надходження у сумі щонайменше 80 мільйонів гривень. Вже на червень оголошено три аукціони щодо продажу нежитлових будівель, магазину у місті Канів. У червні буде оголошнено аукціон щодо продажу Державного підприємства «Черкаський науково-дослідний та проєктний інститут землеустрою». У складі цього майнового комплексу є частка житлової будівлі у Черкасах по вул. Смілянській, – додав посадовець.

Крім того Вадим Курило відзначив, що надходження до бюджету країни на Черкащині дає ще й оренда державного майна.

– За  вказаний період, надходження коштів до державного бюджету від оренди державного майна, розташованого в Черкаській області, становили понад 24,2 мільйона гривень. Це – орендна плата за 575 договорами оренди, що відповідає виконанню планового показника на рівні 48,5 %, – резюмував чиновник.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *