У Черкасах військові журналісти показали, як документують новітню історію України (фоторепортаж)

Виставка світлин про будні українських захисників на фронті під назвою «ТРО Готові до спротиву» відбулась у Черкасах у фойє кінотеатру «Україна».

Про це з місця події повідомив журналіст «City News».

Виставку до обласного центру привезли  її творці – військовослужбовці продакшн-студії «ТРО-Медіа» Командування Сил територіальної оборони Збройних Сил України. Ознайомили з її змістом черкащан вони у рамках  показу у Черкасах документального фільму «Журналіст у формі».

«City News» вже інформував читачів про те, що 14 червня 2024 року в кінотеатрі «Україна» відбувся показ стрічки  про черкаського журналіста і офіцера ЗСУ Володимира Мукана, який загинув у квітні 2023 року під Бахмутом, захищаючи Україну від російських загарбників.

На відкритті виставки були присутні представники керівництва області, міста та адміністрації кінотеатру «Україна».

Мету створення виставки журналісту «City News» розкрив начальник управління комунікацій Командування Сил територіальної оборони Збройних Сил України Олексій Дмитрашківський:

– З історії людей, історії підрозділів складається новітня історія України. Це потрібно робити, бо це дуже важливо для того, щоб наші нащадки знали правду про цю війну. Матеріали, зрозуміло, створюємо під час поїздок на передову. За минулий рік, у таких мандрівках по передовій ми наїздили 65 тисяч кілометрів. Це Запорізька, Херсонська, Миколаївська, Донецька, Луганська області.

– Як реагують солдати на такі візити?

– Зазвичай військові, коли приїздять журналісти і знімають, перебувають у певній напруженості. Однак, ми працюємо, демонструємо їм створені нами стрічки та фото, і це спрощує спілкування, і дає можливість людям провірити, що ми робимо саме документальний матеріал, який потім буде як історія їх бригади, підрозділу…

Читапти за темою: Герой, який надихає: у Черкасах презентували документальний фільм про Володимира Мукана

Виставку створили військовослужбовці продакшн-студії «ТРО-Медіа» Командування Сил територіальної оборони Збройних Сил України
На відкритті виставки були присутні представники керівництва області, міста та адміністрації кінотеатру «Україна». З ліва на право: директор кінотеатру «Україна» Артур Акопян, міськийц голова Черкас Анатолій Бондаренко, голова Черкаської обласної ради Анатолій Підгорний, заступниця міського голови Черкас Марина Гаркава.
Мету створення виставки журналісту «City News» розкрив начальник управління комунікацій Командування Сил територіальної оборони Збройних Сил України Олексій Дмитрашківський.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *