Черкащина готується до нового опалювального сезону: когенераційні установки, резервне живлення, співпраця з підприємствами

На Черкащині з завершенням минулого опалювального сезону розпочалася активна підготовка до нового.

Про це повідомив начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець під час брифінгу в медіацентрі.

Зростання стійкості в умовах викликів:

“Усі громади області орієнтуються на посилення власної стійкості в різних ситуаціях”, – зазначив Ігор Табурець. “Спільно пропрацьовуються можливі ризики, шукаються ефективні рішення з урахуванням дій ворога та вже набутого досвіду.”

В центрі уваги – критична інфраструктура:

“У фокусі уваги – критична інфраструктура, джерела резервного живлення, підготовка спецтехніки, алгоритми роботи підприємств галузі у випадку надзвичайних ситуацій, ремонтні кампанії”, – підкреслив очільник області. Деталі з міркувань безпеки не розголошуються.

Розвиток розподіленої генерації:

В області активно розвивається розподілена генерація електричної енергії. “У нас уже діють 10 когенераційних установок, які комбіновано виробляють тепло й електроенергію”, – повідомив Ігор Табурець. “Це якраз для стійкості наших комунальних підприємств. Приватний сектор також посилюється в такий спосіб. Ще 11 когенераційних установок готуються до встановлення. Працюємо з партнерами, щоб отримати ще.”

Цілодобова робота служб та співпраця з підприємствами:

“Усі служби працюють у режимі 24/7”, – наголосив начальник ОВА. “Аварійні бригади готові до термінового реагування.”

“Одне з випробувань ми вже проходимо”, – зазначив Ігор Табурець. “Це відключення електроенергії, що є наслідком ракетно-дронових атак по енергоінфраструктурі країни. Водночас для нас важливо зберігати економічну активність. Тому ми в Черкаській ОВА активно співпрацюємо з підприємствами, що мають стратегічне значення для економіки регіону та країни. Спільно шукаємо шляхи оптимізації споживання електроенергії та залучення альтернативних джерел живлення.”

Економія електроенергії – спільна справа:

“Ощадливе використання світла вкрай важливе і від населення”, – підкреслив Ігор Табурець. “Тільки разом і з максимальною відповідальністю від кожного ми зможемо з усім впоратися.”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *