Підвищення тарифів на електроенергію спричинила війна, – «Черкасиобленерго»

Суттєве підвищення тарифів на електроенергію (фактично у двічі) спровокувала російська агресія проти України. У ході бойових дій ворог завдає ударів по критичній інфраструктурі, зокрема по об’єктах енергетики, руйнує лінії електропередачі, виводить з ладу обладнання.

Так причини підвищення тарифу на електроенергію журналістам пояснив в.о. генерального директора ПАТ «Черкасиобленерго» Вадим Яненко.

Як повідомив журналіст «City News», Вадим Яненко запевнив, що головною причиною підвищення тарифів на електроенергію є масовані ворожі обстріли української енергетичної інфраструктури та її руйнування.

– Підвищення тарифів – вимушений захід, пов’язаний з масштабними втратами в енергосистемі після ворожих обстрілів. Мета: не допустити відключень електроенергії та зберегти працездатність енергосистеми, – зазначив він.

За словами очільника «Черкасиобленерго», наслідки обстрілів потребують масштабної реконструкції енергоінфраструктури, яка потребуватиме значних ресурсів.

Задля зменшення енерговитрат в Україні, і відповідно в області діють графіки погодинних відключень.

– Підвищення тарифів – це тимчасовий захід, спрямований на збереження стабільної роботи енергосистеми в умовах воєнних дій. Економія електроенергії – це важливий внесок кожного споживача в підтримку енергетичної безпеки країни, – сказав Вадим Яненко.

Довідка:

Нині діє єдиний тариф для населення: 4,32 грн/кВтгод. Ця ціна покриває лише собівартість виробництва 1 кВтгод електроенергії двома державними енергокомпаніями («Енергоатом» та «Укргідроенерго») та транспортні витрати.

Нічний тариф: 2,16 грн/кВт год (при встановленому двозонному лічильнику).

Збільшення плати: При середньому щомісячному споживанні 170 кВт год платіжка за електроенергію зросте на 285 гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *