Дахнівський пляж та причал прибирали від сміття черкаські екологи (ФОТО)

Власноруч очищали від сміття дахнівський пляж та причал працівники Черкаського управління Державної екологічної інспекції, щоб спонукати черкащан протистояти забрудненню довкілля.

Про це журналістам City News повідомив начальник управління державного екологічного нагляду (контролю) у Черкаській області Олександр ПОЗНЯКОВ.

Ми очистили землю від сміття, яке забруднювало навколишнє середовище біля річки Дніпро, яка є найбільшою та найважливішою річковою артерією України. Найголовніша ідея – не тільки не смітити, але максимально розвантажувати сміттєзвалища й не утворювати їх, бути відповідальними споживачами й громадянами, – прокоментував Олександр Позняков.

Він пояснив, що у такий спосіб працівники Черкаського управління Державної екологічної інспекції Центрального округу долучилися до Всесвітнього дня прибирання «World Cleanup Day».

На його думку проведення таких акцій, має глибоке суспільне значення у формуванні національної культури чистоти, адже об’єднує громадянське суспільство, представників бізнесу та органи державної влади у вирішенні питань правильного поводження з відходами та одночасно сприяє розвитку.

Як вже повідомляло City News у обласному центрі відбулись аналогічні екологічні акції.

Так екоактивісти до Всесвітнього дня прибирання «World Cleanup Day» наводили лад на території біля клумб, що у Черкасах на перехресті вул.Ільєнка та бул. Шевченка, у парку «Соборний», і занедбаний лісок за парком «Сосновий бір».

Читайте також: «Всесвітнє прибирання: екоактивісти прибрали занедбані куточки Черкас (ФОТО)».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *