Парк “Соборний” остаточно повернули громаді Черкас

Рішення про остаточне повернення у власність територіальної громади земельної ділянки, на якій розташований парк “Соборний” сьогодні під час позачергової сесії ухвалили депутати Черкаської міської ради.

Рішення суду та поділ ділянки:

Це стало можливим завдяки рішенню Черкаського окружного адміністративного суду від 22 вересня 2023 року, яким визнано право власності громади на цю земельну ділянку.

Відповідно до рішення міськради, ділянка площею 12,0560 га по вул. Надпільній, 212, яка раніше перебувала в постійному користуванні ворожої до України управління Черкаської єпархії УПЦ МП, розділена на дві частини.

Земля парку передана комунальному підприємству:

Частина ділянки площею близько 9 га, на якій безпосередньо розташований парк “Соборний”, передана в постійне користування комунальному підприємству “Дирекція парків” Черкаської міської ради.

Заходи з благоустрою:

Найближчим часом буде підготовлене та винесене на розгляд сесії рішення про створення об’єкту благоустрою на цій території.

Нагадаємо:

Тривалий час парк “Соборний” перебував у користуванні УПЦ МП, яка не належним чином опікувалася його утриманням. Це призвело до занедбання та руйнування паркової зони.

Повернення парку у власність громади дає можливість:

  • Вжити заходів щодо його благоустрою та озеленення.
  • Створити сучасні зони відпочинку для людей різного віку.
  • Зберегти парк “Соборний” як зелену зону в центрі міста.

Це рішення стало ще одним кроком на шляху до розвитку та благоустрою Черкас.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *