Король ОАЕ запросив випускника з Черкас на навчання у виші у Дубаї

Юні робототехніки з Черкас завоювали найвищі нагороди на міжнародних конкурсах. Випускник Черкаської школи №28 Володимир Борисенко отримав від короля ОАЕ сертифікат на безкоштовне навчання у тамтешньому виші із безкоштовним проживанням та харчуванням. Талановитих учнів у Черкаській ОДА представив начальник обласного управління освіти і науки Валерій Данилевський.

Рекордним на нагороди, які здобули учні Черкащини у різних міжнародних конкурсів, видався минулий навчальний рік.

Як розповів начальник обласного управління освіти і науки Валерій Данилевський, юні робототехніки з Черкас мають досягнення на всеукраїнському STEM-фестивалі ROBOTICA+ROBOFIRST.

– Черкащину на ньому представили 4 шкільні команди Зокрема, школярі санаторної школи стали чемпіонами FIRST LEGO League Challenge. Крім цього, вони мають ще низку перемог в інших номінаціях.  Команда Черкаської  гімназії № 9 презентувала  власноруч створеного робота і була визнана переможцем у номінації «Дизайн робота». А за учнями Чорнобаївського ліцею третє місце в категорії «Старша ліга». Також команди Черкащини є неодноразовими переможцями міжнародних змагань із робототехніки, – зазначив він.

У всеукраїнському етапі олімпіад і конкурсі-захисті Малої академії наук України нашу область представляв 71 учень. 42 із них здобули перемоги. 

– Четверо наших учнів  представляли Черкащину у світовому фіналі конкурсу проєктів екологічного спрямування GENIUS Оlympiad. У складі збірної України 3 із 10 золотих медалей, здобутих українцями, отримали учні нашого регіону. А ще – наші діти потужно заявили про себе на Міжнародному конкурсі комп’ютерних проєктів InfoMatrix 2024. 

Серед переможців міжнародного конкурсу проєктів екологічного спрямування GENIUS Оlympiad  випускник Черкаської школи №28 Володимир Борисенко. На рахунку хлопця – нагороди на всеукраїнських і світових змаганнях.

– Представляти Україну, зокрема Черкащину, за кордоном відповідально. Надважливою є підтримка. Такі конкурси – це не лише нагороди. Це про нові знайомства, співпрацю з однолітками, масштабування власних проєктів, обмін досвідом.  А найголовніше – це про можливості і розвиток, – розповів хлопець.

Великий потенціал випускника із Черкас відзначили у Дубаї. Король ОАЕ Азіз запросив його здобувати вищу освіту у Дубаї, гарантувавши хлорцю безкоштовне навчання, проживання та харчування.

Перемоги конкурсів із робототехніки привезли учениці Черкаської санаторної школи Ксенія Левченко й Аріна Білоніг.  Дівчата розповідають, що головним визнанням є оцінка командної роботи, похвала від фахівців. А найголовніша гордість – за представлення своєї рідної Черкащини та України.

За інформацією обласного управління освіти і науки

Досягнення  учнівської молоді у  Всеукраїнських та Міжнародних інтелектуальних змаганнях

У 2023/2024 навчальному році учні нашої області брали активну участьу змаганнях з робототехніки, учнівських олімпіадах з навчальних предметів, конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт учнів – членів Малої академії наук України, творчих конкурсах і змаганнях.

Можна сміливо заявити, що Черкащина є краєм де потужно розвивається робототехніка.

Наразі 47 закладів загальної середньої освіти області оснащено шкільними наборами LEGO для учнів 1-11 класів та  створено близько 140 команд з робототехніки.

В області традиційно з 2017 року проводиться регіональний фестиваль з робототехніки. Цьогоріч фестиваль проводився під гаслом „Технічні шедеври для майбутнього України!“ та був присвячений  умовам сьогодення і покликаний згуртувати прогресивну молодь навколо світу інновацій та STEM-можливостей. В ньому взяли участь 160 учасників, які представляють 36 команд із 29 закладів освіти області.

Переможці фестивалю презентували Черкащину у змаганнях

на всеукраїнському рівні та здобули вагомі перемоги.

Так, в червні 2024 року у Всеукраїнському STEM-фестивалі ROBOTICA+ROBOFIRST 2024 взяли участь команди 4 закладів освіти: комунальний заклад „Черкаська санаторна школа Черкаської обласної ради“, Черкаська гімназія № 9 ім. О. М. Луценка Черкаської міської ради, опорний заклад „Чорнобаївський ліцей Чорнобаївської селищної ради“, Смілянська загальноосвітня школа І -ІІІ ступенів № 7 Смілянської міської ради, які проявили винахідливість та втілили неймовірно сміливі робототехнічні ідеї і, як результат, мають перемоги. Команда

КЗ „Черкаської санаторної школи“ стала чемпіоном FIRST LEGO League Challenge та здобула: два 1 місця у Всеукраїнській олімпіаді з робототехніки в категоріях Старша ліга та Сумо автономне; друге місце в категорії „Roboart“, два треті місця в категоріях Сумо автономне та Сумо дистанційне, п’яте місце в категорії Середня ліга.

Команда 9 гімназії „Kiborgs.UA“ презентувала  власноруч створеного робота, яким виконувала місії на полі і була визнана  переможцем у номінації „Дизайн робота“. Окрім того, члени команди здобули перемогу в категорії  Сумо дистанційне, два других місця в категоріях Сумо дистанційне та Сумо автономне, два четвертих місця в категоріях Сумо дистанційне та Середня ліга, п‘яте місце в категорії Сумо автономне.

Команда „МАСК“ Чорнобаївського ліцею посіла третє місце в категорії Старша ліга.

Команди Черкащини є неодноразовими переможцями і міжнародних змагань (Чехія, Туреччина, Ліван, Угорщина, Данія).

Команди КЗ „Черкаська санаторна школа“ та Черкаської гімназії № 9 ім. О. М. Луценка Черкаської міської ради з 31 травня по 4 червня у м. Бухаресті (Румунія) у Міжнародному конкурсі комп’ютерних проєктів „InfoMatrix 2024“ серед 280 учасників із 17 країн світу отримали: 1 платинову,  2 золоті, 1 срібну  та 2 бронзові медалі в категоріях Lego sumo robot та Lego Line Follower.  Окрім того учні, що здобули платинову та золоті медалі, отримали грошові винагороди в розмірі 500, 400 і 300 Є.

Щодо учнівських олімпіад. В обласному етапі взяли участь 779 учнів закладів загальної середньої освіти, за І місце нагороджено 64 учня, за II – 120 учнів, за III – 205 учнів.

Найбільше призових місць отримали учні Черкаської (113), Уманської (57), Смілянської (34), Золотоніської (27), Канівської (14), Червонослобідської (13), Монастирищенської (13), Кам’янської (11), Корсунь-Шевченківської і Лисянської (по 9 призерів) територіальних громад.

Кращих 29 учнів брали участь у всеукраїнському етапі, із них отримали перемогу 12 учнів, що становить 41,3 %. Найбільшу кількість призових місць вибороли учні із закладів загальної середньої освіти Черкаської (8 учнів), по 1 учню із Корсунь-Шевченківської, Уманської, Смілянської, Мокрокалигірської територіальних громад

Щороку учні Черкащини беруть активну участь в конкурсі-захисті Малої академії наук і завдяки своїй високій допитливості та дослідницькій активності здобувають перемоги.

Так в обласному етапі взяли участь 393 конкурсантів у 60 наукових секціях, 333 з них отримали дипломи переможців.

Команду області у всеукраїнському етапі представляли 42 конкурсанти-фіналісти. Із них 30 (71 %) отримали перемоги:

2 – І місця, 8 – ІІ місця, 20 – ІІІ місць.

Найбільшу кількість призових місць вибороли учні із закладів загальної середньої освіти м. Черкас (15 учнів), по три переможці із Уманської і Золотоніської та по два переможці із Смілянської та Тальнівської  територіальних громад, по одному переможцю мають учні закладів загальної середньої освіти Чорнобаївської, Степанківської, Христинівської, Іркліївської, Мліївської  територіальних громад.

Цьогоріч маємо вагомі  досягнення і на міжнародному рівні.

4 учнів Черкащини відстоювали честь не лише нашої області, а й України у світовому фіналі Міжнародного конкурсу проєктів екологічного спрямування, що проходив у США 10-14 червня 2024 року. Загалом, будучи у складі збірної України 3 із 10 золотих медалей здобутих українцями отримали учні нашої області– Борисенко Володимир, учень Черкаської спеціалізованої школи

І-ІІІ ступенів № 28 імені Т.Г. Шевченка Черкаської міської ради; Зеленько Артем, учень Черкаського фізико-математичного ліцею (ФІМЛІ) Черкаської міської ради; Окіпняк Роман, учень Черкаського фізико-математичного ліцею (ФІМЛІ) Черкаської міської ради,  одну бронзову медаль із 9 отриманих українцями здобув Зайцев Ілля, учень Черкаського фізико-математичного ліцею (ФІМЛІ) Черкаської міської ради.

Визнання на міжнародному рівні свідчить про потужний потенціал наших учнів у галузі інформаційних технологій.

Сьогодні зі мною знаходяться учні, які поділяться своїми емоціями та враженнями від участі в світовому фіналі Міжнародного конкурсу проєктів екологічного спрямування GENIUS Оlympiad та Міжнародному конкурсі комп’ютерних проєктів „InfoMatrix 2024“.

Радий вам представити:

1. Борисенка Володимира, учня Черкаської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 28, вихованця комунального закладу „Черкаський обласний центр роботи з обдарованими дітьми Черкаської обласної ради“, дійсний член Черкаського територіального відділення Малої академії наук.

2. Левченко Ксенію, ученицю 10 класу комунального закладу „Черкаська санаторна школа Черкаської обласної ради“

3. Білоніг Аріну, ученицю 10 класу комунального закладу „Черкаська санаторна школа Черкаської обласної ради“

Випускника Черкаської школи №28 Володимира Борисенка король ОАЕ Азіз запросив здобувати вищу освіту у Дубаї, гарантувавши хлорцю безкоштовне навчання, проживання та харчування.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *