На Черкащині відкрили Центр ветеранського розвитку

Мережу Центрів ветеранського розвитку розширюють в україні. Віднині такий заклад функціонуватиме й у місті Умань. Базою для нього став Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини. Це перший ЦВР на Черкащині та 17-й — в Україні. Про це інформують в міністерстві у справах ветеранів України.

Демобілізовані захисники і захисниці та члени їхніх сімей матимуть змогу у Центрі проходити професійну підготовку й перепідготовку, отримуватимуть необхідну психологічну, соціальну, юридичну та іншу допомогу у межах реінтеграції від військової служби до цивільного життя.

Заклад є безбар’єрним та адаптивним для осіб з інвалідністю. Він також стане майданчиком для підготовки фахівців із супроводу ветеранів та демобілізованих осіб на Черкащині.

Центри ветеранського розвитку є важливою складовою у процесі формування й реалізації державної політики у сфері професійної адаптації, зайнятості ветеранів війни, членів їхніх сімей та родин загиблих Захисників і Захисниць, зазначила державний секретар Мінветеранів Віта Шаповалова.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *