У Каневі створюють центр життєстійкості де надаватимуть психологічну підтримку і соціальні послуги

Центр життєстійкості найближчим часом збираються створити у Каневі. За задумом – це буде безбар’єрний, безпечний простір, де кожен зможе отримати психосоціальну підтримку та інші соціальні послуги.

Про це Каніваська міська рада повідомила на своїй офіційній сторінці у «Фейсбук».

Так, за рішенням міського виконавчого комітету, для втілення експериментального проєкту із запровадження комплексної соціальної послуги з формування життєстійкості вже виділили приміщення. Офіс центру буде розташовуватись у колишньому районному будинку культури.

Про майбутній проєкт розповіла заступник міського голови Канева Тетяна Жівотова. Вона ж окреслила етапи його реалізації.

– Центр життєстійкості – це проєкт для підтримки наших внутрішньо переміщених осіб, військових та жителів громади, які потребують соціальних послуг. Від громади ми маємо надати приміщення, далі залучитися підтримкою спонсора для його облаштування (ним зголосився стати благодійний фонд однієї із українських компаній, – ред.), – зазначила Тетяна Жівотова.

Як йдеться у дописі, Мінсоцполітики незабаром оголосить конкурс для громадських організацій, які мають право надавати такі соціальні послуги, визначить переможця серед них і надасть державні кошти для їх фінансування.

Громадська організація – переможець конкурсу потім набере за контрактами штат необхідних фахівців і Центр життєстійкості розпочне роботу.

Проєкт реалізується Міністерством соціальної політики і є складовою Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» Першої леді Олени Зеленської. Станом на 18 червня поточного року, Мінсоцполітики повідомило, що у 22 областях України вже запрацювали 100 Центрів життєстійкості. Ще близько 100 запустять до кінця літа.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *