Дванадцять портретів матерів загиблих на війні черкащан представлені на виставці «МАТИ» у Черкасах

Дванадцять портретів матерів загиблих на війні черкащан представлені на виставці «МА-ТИ» у Черкасах

Дванадцять наборів світлин-портретів матерів черкащан, які віддали життя боронячи волю і незалежність України представила виставка «МА-ТИ», яку вже вдруге експонують у Черкасах. Автор світлин фотограф із окупованого нині російськими загарбниками Маріуполя Світланою Корабльовою.

– Війна забирає життя. Ця виставка і про смерть і водночас про життя, про смерть трагедію сьогоднішнього дня, про вічність і зрештою, про майбутнє України, адже не буває майбутнього без минулого, не буває перемоги без жертв. Війна тією чи іншою мірою торкнулась всіх нас, кожну родину. У Черкас у порівнянні із іншими регіонам України спокійно, але черкащани як і жителі інших регіонів воюють на фронті, так само працюють у тилу. Вважаю, що цей набір неймовірних людських історій нині дуже важливий, він на часі, він змушує пам’ятати і він дуже важливий у майбутньому, тому що ця війна кожного дня з нами, без усвідомлення сили жертви, ми не можемо рухатись далі – спробувала розкрити мету виставки її творець Світлана Корабльова.

Про неймовірну енергетику представлених робіт говорила представник співорганізатору виставки в.о. директора  Департаменту соціальної політики Черкаської міської ради Юлія Ніконенко.

Про важливість проєкту говорила і мати полеглого бійця із Черкас Володимира Мукана Віра Мукан:

– Ми щиро вдячні за цей чудовий проєкт щодо вшанування пам’яті наших синів – захисників України. Війна віроломноувірвалась у нашу країну і стала трагедією для кожної української родини. Цей проєкт привертає увагу громадськсті і нагадує про те, що війна, яка продовжується, забирає життя кращих її громадян.

Навесні виставка «МА-ТИ» експонували у Галерії народного мистецтва. Тепер же вона продовжує працювати у стінах Черкаської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Тараса Шевченка.

Виставка присвячена долі матерів, чиї діти пішли захищати Україну від новітньої московської навали і поклали власні життя на вівтар свободи Вітчизни.

Володимир Лимаренко-Полянський

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *