Синьо-жовтими кольорами у Черкасах сяяла стела борцям за волю

Вчора пізно увечері до Дня Українського прапора, з нагоди річниці Дня незалежності України та на знак вшанування пам’яті українських патріотів, які загинули за незалежність, кольорами державного прапора України засяяв монумент «Борцям за волю України».

Про це з місця події повідомили журналісти «City News»

Не дивлячись на пізню годину біля монументу зібралось багато черкащан.

Після музичного виступу ансамблю «Акварелі» міського Будинку культури ім. І.Кулика присутніх привітали начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець та Черкаський міський голова Анатолій Бондаренко.

– З початку цієї тяжкої війни ми всі зрозуміли, що українці – це сильна нація, ми можемо вистояти, а наші українські збройні сили – одні з найпотужніших в Європі. Наші воїни виконують складні завдання на лінії зіткнення. Ми, на жаль, маємо втрати і серед наших земляків. Вірю в те, що жоден з них не віддав своє життя дарма», – зазначив Ігор Табурець, і запропонував вшанувати полеглих воїнів хвилиною мовчання.

Після хвилини мовчання слово взяв міський голова Черкас Анатолій Бондаренко.

– Тут, біля цього монументу «Борцям за волю України» і повинен зароджуватися наш дух нащадків Холодноярської республіки, нащадків славних гетьманів України. І я впевнений, що черкащани скажуть своє вагоме слово в боротьбі з окупантом. Під синьо-жовтим стягом наші предки проливали свою кров так, як і зараз проливають свою кров наші воїни і сьогодні захищають нашу країну. На жаль, 51 житель міста втратив своє життя, щоб ми могли мирно зібратися тут і вшанувати їхню пам’ять. Поки живий хоч один захисник – Україна жива, Україна є і Україна буде!», – сказав він.

Кульмінацією події стало увімкнення підсвітки Алеї слави і монументу у кольорах державного прапора під виконання Гімну України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *