Черкащани – актив Руху Опору російським окупантам

Україна була, є і буде. Українці всьому світу щодня, щогодини, щосекунди показують, як треба любити і боронити рідну землю. Українці не переможні. Великий внесок у майбутню перемогу роблять і черкащани. У цій війні вони всюди: у окопах на передовій, у волонтерських авто, у пунктах збору допомоги армії і переселенцям, у полях і на фермах, на фабриках, на своїх робочих місцях, бо кожен, хто офіційно працює, своєю працею підтримує армію, відтак працює на майбутню Перемогу.

Сім років тому усупереч нормам людяності, моралі, міжнародних відносин і міжнародного законодавства, росія вторглась в Україну. Анексувавши Крим і окупувавши частину Донбасу, рф нахабно витерла ноги об гарантії територіальної цілісності і незалежності України, які їй разом із росією дали міжнародні партнери в обмін на відмову нашої миролюбної Вітчизни від ядерного статусу задля нерозповсюдження ядерної зброї.

Цинічно розтоптавши норми Будапештського меморандуму рф пішла ще далі, і на сьомий рік прихованої агресії вдалась до відкритої, вдершись у решту території України, розбомбивши низку українських міст, убивши десятки тисяч мирних українців: військових і цивільних, дорослих і дітей. Кривавий геноцид. Ось що ховає російський наратив про «денацифікацію України».

Європа і Світ  вперто не воліли визнавати війною війну, вогонь якої охопив центр європейського континенту. Деякі великі країни Західної Європи в обмін на російський газ і досі прагнуть ігнорувати цю криваву війну, спрямовану на геноцид української нації навіть після початку відкритого вторгнення російських військ в Україну. Їх лідери повторюють за кривавим путіним наратив про «військову операцію», яку росія веде в Україні. Хоча навіть малюки розуміють, що будь-які бойові дії, які іноземні війська ведуть на території іншої держави, називаються вторгненням.

Дехто з цих лідерів відкрито говорив, що під ударами росії, України впаде за дві години. Натомість весь Світ побачив незламний Опір нескореної української нації. Всупереч навіженому прагненню російських загарбників за будь-яку ціну знищити українців і стерти з землі українські міста і села, Україна була, є і буде. Українці всьому світу щодня, щогодини, щосекунди показують, як треба любити і боронити рідну землю. Українці не переможні.

Великий внесок у майбутню перемогу роблять і черкащани. У цій війні вони всюди: у окопах на передовій, у волонтерських авто, які ризикуючи життям везуть солдатам необхідне, або вивозять цивільних із зон бойових дій, у пунктах збору допомоги армії і переселенцям, на станціях переливання крові,здаючи кров для поранених бійців, у полях і на фермах, на фабриках, на своїх робочих місцях, бо кожен, хто офіційно працює, своєю працею підтримує армію, відтак працює на майбутню Перемогу.

Тисячі  жителів області одягли військову форму і взявши до рук зброю, відстоюють волю України у лавах Збройних Сил України.

Тим часом українському війську допомагає армія черкаських волонтерів, які невтомно працюють у лавах потужного українського волонтерського руху. Чи не кожний українець нині віддає все, що може на підтримку Збройних Сил України. І черкащани не виключення. А все це – єдність Фронту і Тилу і називається Український Опір загарбникам.

– 2022 рік видався надскладним, але незважаючи ні на що, Ми вистояли! Не втратили віри та мужності. Стали незламними! Для кожного з нас найголовнішими цінностями стали мирне небо над головою, незалежність та свобода нашого народу, яку ми виборюємо щодня. Дякую всій нашій великій родині Хрещатик-Сіті, за те що мужньо тримаєте економічний фронт! Дякуємо ЗСУ за кожний день! Разом до Перемоги!, – висловила думку очільниця БО «БФ «Хрещатик Сіті», керівник ТРЦ «Хрещатик Сіті» депутат Черкаської міськради фракції політичної партії «Європейська солідарність» Інна Бандура.

БО «БФ «Хрещатик Сіті»  працює з початку нового вторгнення окупаційних військ рф в Україну, і як волонтерська структура вже здобув авторитет в Україні і далеко за її межами. Заснувала і очолила волонтерську організацію керівник ТРЦ «Хрещатик Сіті» Інна Бандура.

Нині вказана волонтерська структура продовжує допомагати українській армії, працюючи у форматі запитів та опікується діяльністю Дитячого благодійного центру допомоги. На обслуговуванні БО «БФ «Хрещатик Сіті» зараз перебуває понад 150 переселенок та черкащанок, які перебувають на крайніх термінах вагітності, або вже виховують діток віком до двох років, і відтак потребують допомоги.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *