Черкащанка знайшла у своєму підвалі червонокнижну змію

У погріб черкащанки залізла півметрова змія. Фотографією поділилася власниця льоху Анна Поліщук. Інцидент трапився в Корсуні-Шевченківському районі. Пише видіння «Про Все» https://provce.ck.ua/u-pohrib-cherkashchanky-zalizla-pivmetrova-zmiia-foto/

Анна Поліщук виявила змію випадково, коли спустилася у погріб. Черкащанка живе поблизу лісу. За її словами, мідянки неодноразово залізали до неї в льох. Зізнається, що за кілька років уже звикла до них настільки, що виносить змій руками. 

– Така красуня відпочиває зараз у моєму льоху. Вбивати її не буду – у мене до змій дуже спокійне ставлення. Ми знайдемо компроміс, який влаштує і мене, і цю красуню, – розповідає Анна Поліщук. – У нас льох кам’яний і “врізаний” у великий пагорб. Є щілини між каменями. Впевнена, що через них вона і пролізла у льох.

– Раніше, в минулі роки, завжди виносили їх подалі від дому. А зараз вирішили, що нехай залишається, бо вона нам не заважає. Може, хоч мишей менше у льоху стане, – каже корсунчанка.

Знавчиня змій Ольга Сергієнко розповідає, що мідянка – неотруйна змія. Головний її раціон – це миші, на яких діє її отрута. Водночас для людини доза отрути не страшна.

– Мідянка – неотруйна змія, занесена до Червоної книги України. Вона вбиває жертву в основному душачи. Слина має певну токсичність для дуже дрібних тварин, але безпечна для людини. Спеціально нападати ні на кого не буде, – пояснює Ольга Сергієнко.

Зазвичай, змія може вилізти з приміщення тим самим шляхом, яким і потрапила в нього. Однак якщо вона заважає або лякає людей, її можна винести. Особливо “безстрашні” можуть винести полоза, взявши руками. Проте менш “контактний” варіант – перекласти віником змію на совок. Коли змія опиниться на вулиці, вона сама втече. Однак її можна віднести й трохи далі від приміщення, в яке вона залізла.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *