У Черкасах готуються до відкриття пляжного сезону

1 червня у Черкасах стартує пляжний сезон. Традиційно перед його початком міські зони відпочинку біля води обстежила спеціальна комісія. Представники департаменту ЖКК, управління цивільного захисту, управління екології, «Дирекції парків», рятувальники та держпродспоживслужба перевірили готовність комунальних і приватних пляжів. Повідомляє www.chmr.gov.ua

Три комунальні пляжі, які підпорядковуються КП «Дирекція парків», з 1 червня прийматимуть відвідувачів. Тут проведені обстеження річкового дна, взяті проби піску і води. На «Соснівському», «Казбетському» та «Митницькому» створені усі умови для комфортного відпочинку. Вони обладнані парасольками, перголами, роздягальнями, душами, сміттєвими урнами. На усіх трьох пляжах, підпорядкованих «Дирекції парків», працюватимуть стаціонарні зручні вбиральні (на «Соснівському» – цьогоріч вперше). Крім того, на «Митницькому» пляжі обладнали спеціальний спуск для людей з інвалідністю. На ще одному, новому комунальному пляжі «Дахнівський», поки що ведуться роботи із реконструкції та облаштування.


Крім комфорту, ще й безпека – відмінна риса комунальних пляжів. З початку пляжного сезону на «Соснівському», «Казбетському» та «Митницькому» працюватимуть рятувальні пости, на яких чергуватимуть по 2-3 рятувальники (в залежності від величини території).


З приватних зон відпочинку біля води, які обстежила комісія, найкраща ситуація – на «Бочці». Тут також подбали про зручності для відпочивальників. З початку сезону пообіцяли найняти рятувальника, який би слідкував за безпекою на воді, а також здати проби води і піску. На решті приватних територій біля води: «Рів`єрі», «Сан-сіті» та «Живчику», власники не подбали ані про комфорт, ані про безпеку відпочивальників. Тож тут мають бути встановлені таблички «Купатися заборонено».   

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *