Спорт та екологія: олімпійці та учні шкільного лісництва прибирали черкаський ліс

Олімпійський осередок Черкащини й обласне управління лісового та мисливського господарства організували спільний захід з нагоди Всесвітнього дня охорони довкілля, який відзначають 5 червня. Повідомляє Відділення НОК України у Черкаській області.

Відомі черкаські олімпійці та учні Черкаського шкільного лісництва гуртом прибирали територію лісу та спілкувалися про спорт і екологію. Захід відбувся в межах Всеукраїнського спортивно-масового заходу серед дітей та молоді за «Екологічним напрямком».

У гості до юних лісівників завітали Валерія Іваненко – чемпіонка ІІІ Літніх Юнацьких Олімпійських ігор 2018 року з метання молота, неодноразова чемпіонка України і Європи та Олексій Кирилін – чемпіон ХІV літнього Європейського юнацького олімпійського фестивалю з метання диска, неодноразовий чемпіон України, призер чемпіонатів світу. Вони разом зі школярами поспілкувалися на тему занять спортом, який дисциплінує та допомагає правильно розпоряджатися своїм часом і можливостями. Валерія й Олексій розповіли про свої досягнення, участь у різноманітних змаганнях, а також відзначили, що необхідно піклуватися про природу.

«Ми через свої графіки тренувань відпочиваємо нечасто, але, коли виїжджаємо на природу, то прикро бачити, як люди залишають після себе пластикові пляшки, посуд у лісі. Тож ми завжди прибираємо і закликаємо інших берегти довкілля», – говорять спортсмени.

За словами прессекретаря Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства Наталії Сегеди, під час такої зустрічі вдалося не лише поспілкуватися учням шкільного лісництва з успішними спортсменами, але й гуртом прибрати територію від сміття. Такі заходи потрібні, аби привернути увагу до проблеми та заохотити інших не смітити й прибирати.

Відділення Національного олімпійського комітету України в Черкаській області вручило олімпійські подарунки юним лісівникам за небайдужість до захисту довкілля. Черкаському обласному управлінню лісового та мисливського господарства передали комплект олімпійської літератури та календарі.

Джерело: http://noc-ch.ck.ua/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *