«З минулого у майбутнє» – виставка старовинних сорочок та рушників у Набутові

Завідувачка відділу етнології Черкаського обласного краєзнавчого музею Вікторія Наумчук взяла участь у відкритті виставки старовинних сорочок та рушників Набутівської ОТГ. Повідомляється на сторінці фейсбук закладу.

Відкриття відбулось у рамках проекту вишитих старовинних сорочок Черкащини «Найбільша давність – долю вишивати», який був започаткований відділом фольклору та етнографії КУ «Черкаського обласного центру народної творчості та культурно-освітньої роботи» у співпраці з КЗ «Обласною бібліотекою для юнацтва ім. В.Симоненка».

Експозиція нараховує 22 жіночі та чоловічі сорочки, а також 30 рушників із села Драбівка та Нетеребка, які презентував провідний методист відділу фольклору та етнографії ОЦНТ Віталій Сінько. Колекцію шанувальник декоративно-прикладного мистецтва збирав впродовж 10 років.

Виставку відкрила Катерина Вербівська – завідувачка відділу читальних залів Черкаської обласної бібліотеки для юнацтва. Провідний методист відділу фольклору та етнографії ОЦНТ, член Національної спілки майстрів народного мистецтва України Наталія Некраса та провідний науковий співробітник Черкаського обласного художнього музею Ірина Шамрай люб’язно створили атмосферу етнографічного свята.

Вікторія Наумчук розповіла про історичні та регіональні особливості представлених речей з колекції старовини.

Джерело: https://ckoblmuz.ck.ua/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *