В Україні затвердять Стратегію продовольчої безпеки до 2030 року
В Україні затвердять Стратегію продовольчої безпеки до 2030 року
Про це повідомила Голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька під час заходу, присвяченого Всесвітньому дню безпечності харчових продуктів.
Повідомляє https://cherk-consumer.gov.ua/
Що передбачає стратегія:
- створення системи національного та регіонального моніторингу продовольчої безпеки задля виявлення та раннього попередження продовольчої загрози;
- розробку та впровадження плану дій забезпечення населення харчовими продуктами в умовах надзвичайних ситуацій;
- заходи щодо розвитку стійкого сільськогосподарського виробництва;
- диверсифікацію виробництва;
- створення стійких виробничо-збутових систем.