Маленька медична Європа: в обласній лікарні презентували оновлене приймальне відділення

Відділення екстреної медичної допомоги європейського зразка відкрили сьогодні в Черкаській обласній лікарні. Все – в межах програми «Велике будівництво».

Відтепер черкащан лікуватимуть із більшим комфортом. Реконструйоване приміщення відділення екстреної медичної допомоги обласної лікарні презентували сьогодні. Його реорганізували на базі приймального відділення. Вартість капітальний ремонту відділення семиповерхового хірургічного корпусу КНП «Черкаська обласна лікарня ЧОР» склала понад 14, 5 мільйонів гривень.

Також частина цієї суми пішла на закупівлю обладнання. Ревізувати онову завітав особисто голова Черкаської ОДА Олександр Скічко. Не с порожніми руками. Лікарні подарували центральну станцію моніторингу пацієнтів.

 «Медицина – у пріоритеті обласної влади. Наразі в бюджет закладено кошти на утеплення всього корпусу, міжкорпусних переходів, реанімаційного відділення обласної лікарні. Насправді, на Черкащині – потужна медична галузь. Моя особиста мета і завдання – щоб у нас був певний медичний кластер, певне містечко. І ми перейдемо на загальну реконструкцію цих корпусів», – наголосив Олександр Скічко, голова Черкаської ОДА.

Реконструювали площу 938,07 кв метри. У відділенні провели повний ремонт, замінили всі меблі, інвентар, санітарно-технічні прилади, вентиляцію, утеплили та оздобили фасад. Роботи на об’єкті вчасно почалися і вчасно завершилися, всі документи – в порядку, і обласна рада проголосувала за прийняття робіт. Напередодні лікарня отримала сертифікат відповідності закінчення будівництва.

Також відділення оснастили спеціальною розміткою та підсилили новим обладнанням. Серед онов – комп’ютерний томограф, УЗД-апарат, ШВЛ та низка слідкуючої апаратури. Такий формат дозволяє рятувати пацієнтів просто з порога. Не потрібно транспортувати їх до відділення інтенсивної терапії, невідкладну допомогу можна надавати одразу у приймальному відділенні.

«У цьому оновленні була дуже нагальна потреба. Адже це свого роду передова лікарні. Сучасно зроблене планування відділення, розмежовані потоки пацієнтів екстреної меддопомоги та планової госпіталізації. Буде обладнана сучасна протишокова палата, у якій надаватимуть допомогу хворим, які потраплятимуть у критичному стані. Це відділення кардинально змінить всю систему госпіталізації таких пацієнтів до обласної лікарні. До цього в обласні лікарні не було єдиного приймального відділення. Були приймальні відділення для терапевтичних хворих, хірургічних,  що розпорошувало сили і засоби на надання допомоги таким пацієнтам. Зараз всі сили сконцентровані в одному відділенні»,– каже Олександр Дудник, в.о. директора КНП «Черкаська обласна лікарня ЧОР».

Приймальне відділення є структурним підрозділом, що зв’язує між собою поліклінічне та стаціонарні відділення при госпіталізації і виписці хворих. Нині Черкаська обласна лікарня надає третину високоспеціалізованої медичної допомоги та входить до переліку опорних закладів охорони здоров’я, затверджених розпорядженням КМУ. Потужність медустанови становить 860 ліжок. Із них 140 – передбачені для хворих на коронавірус.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *