Термомодернізація навчальних закладів Канева пройшла успішно

8 червня місто Канів відвідала делегація від компанії НЕФКО на чолі з директором Представництва НЕФКО в Україні, головним інвестиційним радником Юлією Шевчук для підведення підсумків у реалізації проєкту «Підвищення енергоефективності в місті Канів» у рамках програми кредитування НЕФКО «Енергозбереження». Цей проєкт став першим подібним проєктом НЕФКО у місті.

У Канівській міській раді відбулась зустріч з міським головою Ігорем Ренькасом та начальником управління економічного розвитку Оленою Жорновою. В ході засідання було обговорено завершення робіт з повної термомодернізації спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №6 з поглибленим вивченням іноземних мов та закладу дошкільної освіти (ясла-садок) №6 «Теремок», що профінансовано за рахунок залучених коштів Північно Екологічної Фінансової Корпорації НЕФКО та Ініціативи з енергоефективності Норвегія-Україна (NUEE). Проєкт також було підтримано зі сторони ПРООН, із коштів місцевого бюджету, депутатського фонду та спонсорських ініціатив, що дозволило покращити умови всередині навчальних закладів та оновити вигляд шкільного стадіону. Загальний бюджет проєкту склав 25,95 млн. гривень, зокрема 200 тис. євро – вперше було профінансовано з гранту від Ініціативи з енергоефективності Норвегія-Україна (NUEE).

Основною метою було підвищення енергоефективності будівель з осучасненням зовнішнього вигляду навчальних закладів спрямоване на забезпечення комфортних умов перебування у школі та дитячому садку. Що зробили:

Виконали теплоізоляцію стін;

Замінили дах у дитячому садку;

Встановили гідроізоляцію даху у будівлі школи з одночасним утепленням, замінили вікна, двері, систему опалення, впровадили вентиляцію та регулювання температури. Завдяки індивідуальним теплопунктам температура регулюється залежно від зовнішнього середовища та становить близько 20 градусів за Цельсієм на постійній основі. Близько 900 відвідувачів, з яких 500 дітей, тепер можуть насолоджуватися комфортними умовами перебування у закладах.

Слід зазначити, що Канівська громада вже встигла отримати позитивний економічний ефект від реалізації даного проєкту, оскільки тільки за випробувальний період було зекономлено 220 Гкал тепла, а це становить 660 тис. гривень.

Джерело: http://kaniv-rada.gov.ua/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *