СБУ повідомила про підозру бойовику окупаційного підрозділу «Призрак»

Служба безпеки зібрала доказову базу на чергового командира терористичної організації «лнр», який воює проти України на східному фронті. Бойовик у лавах окупантів брав активну участь у бойових діях проти Сил оборони.

Про це журналістам «City News» повідомила пресслужба УСБУ в Черкаській області.

– За даними слідства, фігурантом виявився мешканець Алчевська, що на Луганщині, який у 2015 році приєднався до терористичної організації. На посаді командира взводу-начальника станції т.зв. «взводу управління і радіолокаційної розвідки 4-ї окремої мотострілецької бригади 2-го армійського корпусу народної міліції лнр» він воював проти сил АТО/ООС. Під позивним «Комунарськ» він утримував бойові позиції на лінії розмежування в районі населених пунктів Жолобок і Новотошківське Сєвєродонецького району. Після повномасштабного вторгнення окупанти запропонували бойовику посаду заступника командира підрозділу «Призрак», що входить до складу збройних сил рф, – поінформували у пресслужбі відомства.

Встановлено, що у червні 2022 року під час окупації м. Гірське Сєвєродонецького району він особисто підняв прапори рф на адмінбудівлі військово-цивільної адміністрації. Бойовику повідомлено про підозру за 2 статтями Кримінального кодексу України: •ч. 1 та ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану); •ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації). Зловмисник переховується на тимчасово окупованій території від правосуддя. Наразі його оголошено у розшук. Підозрюваному загрожує до 15 років тюрми. Комплексні заходи проводили співробітники СБУ в Черкаській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *