Видихнули з полегшенням: основна сесія ЗНО-2021 позаду

Стартували з оцінювання з хімії, завершили тестом з географії: державна підсумкова атестація та зовнішнє незалежне оцінювання на Черкащині тривали з 21 травня до 15 червня.

Про це зазначає пресслужба Черкаської ОДА.

Цього року скласти ЗНО/ДПА виявили бажання 10,5 тис. осіб, інформують в управлінні освіти і науки облдержадміністрації.

Для проходження державної підсумкової атестації та зовнішнього незалежного оцінювання в області зареєструвалися:

  • 6 462 випускники закладів загальної середньої освіти;
  • 989 випускників минулих років;
  • 1 341 учень (слухач) закладів професійної (професійно-технічної) освіти;
  • 1 761 студент закладів фахової передвищої освіти.

Упродовж восьми сесій тестування найбільша явка була на тестуваннях з української мови і літератури (91,3%) та англійської мови (89,7%). Найменше учасників ЗНО з’явилося на іспит з математики (завдання рівня стандарту) – 12,2% та української мови – 54,7%.

Така низька кількість учасників пов’язана зі звільненням здобувачів повної загальної середньої освіти у 2020/2021 навчальному році від обов’язкового проходження державної підсумкової атестації у формі незалежного оцінювання.

Чотири абітурієнти дочасно припинили виконання сертифікаційної роботи через порушення порядку проведення ЗНО. Зокрема, під час технологічних перерв у 2 учасників виявили мобільні телефони, ще у 2-ох – друковані допоміжні матеріали. Також 1 абітурієнт не був допущений на пункт тестування через запізнення, а 2 – через відсутність необхідних документів, зокрема паспорта чи сертифіката.

Учасники зовнішнього незалежного оцінювання, які не змогли взяти участь в основній сесії через причини, які не залежали від їхніх дій і волі, можуть зареєструватися для участі у додатковій сесії. Для цього необхідно упродовж 5 робочих днів (з урахуванням дня проведення тестування) подати до регіонального центру, у якому проходили реєстрацію, документ, що підтверджує причину неучасті в основній сесії, та відповідну заяву. Докладніше про умови участі у додатковій сесії — у відповідному розділі.

Додаткова сесія ЗНО-2021 відбудеться з 29 червня до 16 липня. Результати додаткової сесії буде оголошено до 23 липня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *