Черкаські діти з інвалідністю долучились до екологічного проєкту «МІШЕЧОК»

У Черкасах дітей з інвалідністю, вихованців Центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю “ЖАГА Життя”, запросили до участі у Всеукраїнському проєкті «Мішечок», який є частиною міжнародного руху з поширення доступних екологічних рішень. Про це повідомляє Департамент соціальної політики Черкаської міської ради.

Діти разом із наставниками шили торбинки, робили фото, публікували у соцмережах.

«Ми розказуємо нашим дітям, що середній час використання одного пластикового пакета – 25 хвилин, а розкладається він від 100 до 500 років залежно від типу. Щороку тільки в Україні викидається близько 20 млрд. штук поліетиленових пакетів! Вони засмічують природу, потрапляють до організму тварин і в питну воду, – говорить директорка Центру «Жага життя» Тетяна Волочай.

Цього року до благородної справи долучилось уже понад 8000 учнів з 285 шкіл по всій країні: вони пошили 17430 мішечків. Ще 608 учасників взяли участь індивідуально, пошивши 1012 багаторазових торбинок. Причому більшість використовували для шиття старі та непотрібні речі, тобто давали їм друге життя. Відтак школярі стали рушіями моди ощадливого ставлення до ресурсів Землі.

Джерело: http://dspck.gov.ua/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *