У Золотоніських школах впроваджують інновації

Наприкінці червня у закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів «Пальміра» Вознесенської сільської ради (колишня Пальмірська школа) встановлено термінал обліку учнів. Його придбали за кошти обласного і сільського бюджетів. Подібні системи розпізнавання незабаром з’являться у двох золотоніських міських школах − гімназії ім. С. Д. Скляренка і спеціалізованій школі №2 інформаційних технологій. Повідомляє Золотоноша.Сити

Нагадаємо, ще у жовтні 2016 року депутати обласної ради затвердили цільову обласну програму «Інноваційні школи Черкащини». Участь у новому проєкті брали навчальні заклади з усіх регіонів Черкаської області. Вони розробили перспективні моделі та подальші програми власного розвитку і захистили їх перед громадськістю. Серед 29 переможців конкурсного відбору учасників цієї програми – Золотоніська гімназія і СШІТ №2 та одна районна – Пальмірська. Наразі ці навчальні заклади інтенсивно впроваджують інновації в освітній процес.

Директор Пальмірського закладу Володимир Лосіцький переконаний, що впровадження інформаційно-комунікаційних технологій стане запорукою безпечного учнівського середовища:

– Нам пощастило потрапити у проєкт «Інноваційні школи Черкащини». Він досить вдалий, бо дає можливість реалізувати реформи в освіті за вимогою часу. Першим кроком його впровадження стало встановлення терміналу обліку учнів. Він дуже швидко ідентифікує, наша це дитина чи ні, вимірює її температуру. Якщо це масковий режим, звучить нагадування, що треба одягнути захисну маску. І лише після того, як дитина це зробить, вхід до навчального закладу їй дозволено. Чужа людина вже не зайде. Після того, як усі учні пройшли необхідну процедуру розпізнавання, адміністратор, директор чи завуч отримує список присутніх цього дня учнів.

Тестуватимуть на практиці роботу терміналу у Пальмірському закладі на початку нового навчального року. Мають намір ще й вдосконалити техніку. Раніше у школі користувалися дистанційними термометрами, але вони не визначали точну температуру.

Завдяки цифровій системі відразу формується список, з якою температурою діти зайшли у школу. Адже випадки бувають різними

Другий етап інноваційного проєкту передбачає впровадження електронних щоденників і класних журналів на основі використання порталу «Нові знання» від харківських розробників.

Щодо фінансування, то на придбання обладнання спрямована субвенція з обласного бюджету і кошти міського бюджету.

Джерело: https://zoloto.city/

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *