У Черкасах з’ясовували як здорове харчування впливає на життєдіяльність людини

Що таке здорове харчування, як воно впливає на життєдіяльність і навіщо його впроваджувати, – про все це ділились думками під час науково-практичного семінару «Здорове харчування – здорова нація», який відбувся на базі Черкаського державного технологічного університету. Захід був присвячений сучасним підходам до організації харчування дітей та молоді в навчальних закладах. Повідомляється на сайті закладу.

У межах події проходив кулінарний марафон, під час якого були презентовані страви для забезпечення повноцінного харчування дітей. Так, наприклад, кафедра туризму та готельно-ресторанної справи ЧДТУ представила запатентовану розробку – борщ Холодноярський. Автори страви впевнені, що правильне збалансоване харчування – важливий крок до забезпечення здоров’я нації, адже за даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, 80 % усіх захворювань тією чи іншою мірою пов’язані із харчуванням, а 40 % з них пов’язані безпосередньо з фактором харчування людини.

Ознайомитися з науковими напрацюваннями, новими рецептами, збалансованими меню та обмінятися досвідом до Черкаського державного технологічного університету завітали представники із понад 70 закладів освіти. 

Джерело:  https://chdtu.edu.ua/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *