На Черкащині фермери надавали стусанів держслужбовцям

Під час перевірки господарства у селі Шабастівка Уманського району працівники управління Держпраці в Черкаській отримали тілесні ушкодження та пошкодження майна. Поліцією області було встановлено, що головні державні інспектори відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів управління Держпраці здійснювали позаплановий захід державного контролю фермерського господарства. Зайшовши на територію поля, на якому збирають ягоди лохини, інспектори почали спілкуватися з працівниками та здійснювали відеозйомку за допомогою мобільних телефонів. До перевіряючих вийшли господарі поля та почали перешкоджати інспектуванню, виштовхуючи працівників за межі території підприємства.
Внаслідок події інспекторам було пошкоджено три мобільні телефони, службове посвідчення. Окрім того, двоє держінспекторів отримали тілесні ушкодження.

За вказаним фактом сектором дізнання відділу поліції № 1 відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 342 (опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу, державному виконавцю, приватному виконавцю, члену громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовців, уповноваженій особі Фонду гарантування вкладів фізичних осіб) Кримінального кодексу України.
Санкція статті передбачає штраф, виправні роботи, арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років. Слідство триває.

Джерело: https://smila-ua.com/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *