Директора держустанови звинувачують у розтраті майже 300 тис. грн. бюджетних коштів

Черкаською обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно директора держустанови за фактом розтрати чужого майна у великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем і видачі завідомо неправдивих офіційних документів, що спричинило тяжкі наслідки, а також його пособника – підприємця, який сприяв цьому зловживанню. Повідомляє Черкаська обласна прокуратура.

За даними слідства, у грудні 2020 року директор державної установи, що перебуває у відданні Національної поліції України, безпідставно підписав акти виконаних робіт, довідки про вартість виконаних будівельних робіт і витрати на проведення поточних ремонтів будівель державної установи, які фактично підрядником за відповідними договорами про надання послуг з ремонту виконані в повному обсязі не були. Вказані документи і стали підставою для здійснення необґрунтованого перерахування на користь підрядника бюджетних коштів у сумі майже 300 тис. грн.

Досудове розслідування в зазначеному кримінальному провадженні здійснювалося слідчими третього слідчого відділу (з дислокацією у м. Черкасах) територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві.

Джерело:  https://chk.gp.gov.ua/ua/index.html

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *