На Лисянщині податківці виявили факт використання незадекларованої праці

З початку липня в рамках підписаного Меморандуму про співробітництво та партнерства між ДПС та Держпраці розпочалась спільна робота щодо реалізації заходів, спрямованих на стимулювання платників податків та працівників до переходу від неформальних до задекларованих трудових відносин. Про це повідомляє Головне управління ДПС у Черкаській області.

Податківці проводять постійний моніторинг ймовірних ризиків використання праці неоформлених у встановленому порядку працівників. Результати такого моніторингу використовуються в ході контрольно-перевірочних заходів органів ДПС та надаються Держпраці для відповідного реагування.

Під час перевірок на полях Лисянської територіальної громади фахівці з’ясували, що понад сотню людей працюють без офіційного оформлення трудових відносин. Водночас на полі працювали 12 неповнолітніх осіб, які виконували роботу однакову з дорослими. 

Зауважимо, роботи зі збирання урожаю, що не потребують зайнятості працівника понад шість місяців, передбачають обов’язкове укладення з таким працівником строкового трудового договору на виконання сезонних робіт.

На разі, податківці зазначають, на Черкащині спостерігається тенденція до збільшення офіційно працевлаштованих працівників. Тільки з 30 червня по 15 липня цього року 4015 платниками податків подано повідомлення до органів ГУ ДПС у Черкаській області про працевлаштування 6,4 тис осіб, що в середньому становить  397 осіб за день.

Головне управління ДПС у Черкаській області дякує свідомим платникам податків, які оформили трудові відносини з працівниками.

Джерело:  https://ck.tax.gov.ua/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *