На базі Всеукраїнського центру комплексної реабілітації людей із інвалідністю «Лютіж» діятиме сучасне дитяче відділення

Таке рішення прийняте Міністерством соціальної політики в рамках реалізації програми створення на базі існуючих реабілітаційних центрів для дорослих потужних центрів комплексної реабілітації дітей з інвалідністю. Про це повідомляє Департамент соціальної політики Черкаської міської ради.

Потужна матеріально-технічна і оздоровча база Всеукраїнського центру комплексної реабілітації людей з інвалідністю «Лютіж» дозволяє ефективно оздоровлювати не лише дорослих, а й дітей з інвалідністю.

Відтак нині триває оснащення цього відділення, підбираються професійні кадри. Зокрема, завідує відділенням дитячої реабілітації лікар вищої категорії, хірург, мануальний терапевт із Черкас Андрій Маслюк.

«Родзинкою нашого відділення буде спеціальний апарат локомат – роботизований тренажерний комплекс для навчання ході дітей із ДЦП та іншими ураженнями нервової і опорно-рухової системи», – розповідає Андрій Маслюк.

З 16 серпня починається 1-й заїзд на реабілітацію. Нині триває набір людей з інвалідністю, які бажають оздоровитися в дитячому відділенні Лютежа. Модель локомату, яка стоятиме в дитячому відділенні Лютежа – найновіша в Україні.

Довідково: щомісяця у дитячому відділенні зможуть проходити реабілітацію 30 дітей з інвалідністю. Послуги з комплексної реабілітації, у тому числі харчування та проживання, особі з інвалідністю надаються безкоштовно.

Джерело: http://dspck.gov.ua/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *