В супермаркетах не продаватимуть сигарети і алкоголь

Нардепи, прихильники здорового способу життя, впевнені – заборона продажу сигарет і алкоголю у супермаркетах убезпечить українців від передчасної смертності та інвалідності. Адже статистика красномовна: від хвороб, спричинених курінням щорічно передчасно вмирає більше людей більше, ніж від ДТП, вживання наркотиків або від СНІДу. Ця заборона, до слова, стосується також рідин, що використовуються в електронних сигаретах.

Що ж саме потрапляє під заборону?

Пиво не можна буде продавати не просто неповнолітнім, а й у будь-яких приміщеннях торговельних організацій, що здійснюють торгівлю продуктами харчування, товарами дитячого асортименту або спортивними товарами.

“Продаж пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових, тютюнових виробів, електронних сигарет, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, пристроїв для споживання тютюнових виробів без їх згоряння може здійснюватись виключно у спеціалізованих стаціонарних торгівельних точках (магазинах), де інші товари, крім перелічених, не продаються“, – йдеться у законопроекті.

За порушення закону пропонується ввести штрафні санкції у розмірі десяти прожиткових мінімумів для працездатних осіб (на сьогоднішній день ця сума становить 24 810 грн.). Зауважимо, що за порушення закону сьогодні штраф становить 6 800 грн..

Джерело: https://www.rbc.ua/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *