На Уманщині виявили факт незаконного продажу риби

Інспектори Черкаського рибоохоронного патруля виявили три факти незаконного продажу водних біоресурсів. Порушників закону знайшли в Христинівці та Монастирищі.

Так в один день на одному й тому ж ринку м. Христинівки було виявлено громадян, які у незаконний спосіб намагалися реалізувати рибу. Порушення природоохоронного законодавства спостерігалось і на центральному ринку Монастирища.

У всіх випадках при перевірці порушники не змогли надати рибпатрульним жодних документів, які б доводили законність походження водних біоресурсів. На питання “чому вони займалися продажем риби без документів?”, особи відповідали, що не знали, що потрібні документи, проте незнання законів не звільняє від відповідальності.

Тому на порушників оформлено три протоколи за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП (порушення порядку придбання, збуту чи розповсюдження об’єктів тваринного або рослинного світу).

Рибу вилучено до відповідного рішення суду.

Черкаський рибоохоронний патруль закликає громадян бути відповідальними та дотримуватися вимог чинного природоохоронного законодавства.

Джерело: https://chrk.darg.gov.ua/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *