Основні порушники законодавства у сфері безпечності харчових продуктів – сільгосппідприємства та заклади роздрібної торгівлі

Державними інспекторами Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області та його структурними підрозділами у сфері безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини здійснюються заходи державного контролю та нагляду.

На сьогодні по області налічується 13081 операторів ринку, які займаються вирощуванням сільськогосподарських тварин та заготівлею, переробкою і реалізацією харчових продуктів, серед них і заклади громадського харчування.

За 6 місяців 2021 року проведено 244 перевірки, із них – 72 перевірки підприємств, що займаються первинним виробництвом (підприємства, які займаються вирощуванням сільськогосподарських тварин), 39 перевірок підприємств, що займаються переробкою тваринницької продукції, 54 перевірки закладів роздрібної та оптової торгівлі, 31 перевірка операторів ринку громадського харчування та 48 перевірок операторів ринку, що займаються переробкою та виробництвом продукції рослинництва.

За результатами заходів державного контролю (нагляду) за виявлені порушення чинного законодавства зроблено 71 письмове попередження, піддано штрафу 30 осіб на суму 33 910 грн, заслухано на ДНПК 46 підприємств. Більша частина порушень була зафіксована на підприємствах, які займаються вирощуванням сільськогосподарських тварин та роздрібною торгівлею.

Основні порушення, які були встановлені під час перевірок:

– недотримання санітарно-гігієнічних вимог до приміщень та обладнання;

– порушення санітарних норм персоналом;

– порушення вимог щодо забезпечення простежуваності при виробництві харчової продукції;

– недотримання протиепізоотичних заходів під час вирощування сільськогосподарських тварин.

За 6 місяців цього року видано 3 рішення про тимчасове припинення виробництва та обіг харчових продуктів у містах Умань та Черкаси, виявлені порушення стосувалися роздрібної торгівлі, закладів громадського харчування та виробництва пекарської продукції.

Державними інспекторами Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області та його структурними підрозділами у сфері безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини здійснюються заходи державного контролю та нагляду.

На сьогодні по області налічується 13081 операторів ринку, які займаються вирощуванням сільськогосподарських тварин та заготівлею, переробкою і реалізацією харчових продуктів, серед них і заклади громадського харчування.

За 6 місяців 2021 року проведено 244 перевірки, із них – 72 перевірки підприємств, що займаються первинним виробництвом (підприємства, які займаються вирощуванням сільськогосподарських тварин), 39 перевірок підприємств, що займаються переробкою тваринницької продукції, 54 перевірки закладів роздрібної та оптової торгівлі, 31 перевірка операторів ринку громадського харчування та 48 перевірок операторів ринку, що займаються переробкою та виробництвом продукції рослинництва.

За результатами заходів державного контролю (нагляду) за виявлені порушення чинного законодавства зроблено 71 письмове попередження, піддано штрафу 30 осіб на суму 33 910 грн, заслухано на ДНПК 46 підприємств. Більша частина порушень була зафіксована на підприємствах, які займаються вирощуванням сільськогосподарських тварин та роздрібною торгівлею.

Основні порушення, які були встановлені під час перевірок:

– недотримання санітарно-гігієнічних вимог до приміщень та обладнання;

– порушення санітарних норм персоналом;

– порушення вимог щодо забезпечення простежуваності при виробництві харчової продукції;

– недотримання протиепізоотичних заходів під час вирощування сільськогосподарських тварин.

За 6 місяців цього року видано 3 рішення про тимчасове припинення виробництва та обіг харчових продуктів у містах Умань та Черкаси, виявлені порушення стосувалися роздрібної торгівлі, закладів громадського харчування та виробництва пекарської продукції.

Джерело: https://cherk-consumer.gov.ua/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *