На Черкащині розбудовуватимуть мережу служб із підтримки постраждалих від домашнього насильства

На Черкащині 3 тергромади отримають майже 7 млн грн субвенції з державного бюджету на розбудову мережі спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства. Про це інформує очільник Черкащини Олександр Скічко.

Про протидію домашньому насильству в Україні йшлося на онлайн-нараді під головуванням Прем’єр-міністра України Дениса ШМИГАЛЯ і за участі першої леді Олени ЗЕЛЕНСЬКОЇ. Під час засідання дружина Президента розповіла про те, чого вдалося досягти за останні роки в цьому напрямі та на чому варто зосередити сили зараз.

Щороку звернень лише більшає, – наголосив Олександр Скічко. – Це означає, зокрема, що потерпілі все частіше мають сміливість сказати «Ні!» домашньому насильству, звертатися по допомогу, а не замовчувати це. Уперше питання протидії домашньому насильству порушене на такому рівні і настільки системно. Дякую першій леді за цю ініціативу.

Зокрема, в Уманській тергромаді облаштують притулок для осіб, потерпілих від домашнього насильства, денний центр соціально-психологічної допомоги з «кризовою кімнатою» та спеціалізовану службу первинного соціально-психологічного контролювання осіб, які постраждали від насилля.

У Городищенській і Новодмитрівській громадах створять денні центри соціально-психологічної допомоги із «кризовою кімнатою».

Загалом, коштом субвенції (274,2 млн грн) планується:

  • здійснити капітальний ремонт/реконструкцію, поточний ремонт приміщень для створення в них притулків, денних центрів та консультативних служб для підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, на 182,2 млн грн;
  • укомплектувати приміщення офісними та побутовими меблями, комп’ютерною та офісною технікою, мережевим і телекомунікаційним обладнанням тощо на 36,3 млн грн;
  • створити 28 притулків, 39 денних центрів, 58 консультативних служб для підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, і 40 мобільних бригад. Водночас буде підвищено рівень надання соціальних послуг у 16 наявних притулках;
  • придбати 40 автомобілів на 55,5 млн грн з метою забезпечення функціонування утворених при притулках мобільних бригад для підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *