На фасаді черкаської школи встановили пам’ятний знак видатному  українському композитору

На фасаді Черкаської дитячої музичної школи №1 встановили пам’ятний знак видатному  українському композитору, диригенту, громадському діячу Миколі Лисенку.

Про це повідомили в пресслужбі Черкаської міської ради.

Меморіальний знак встановили у рамках виконання грантової програми департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради. Автором роботи став Заслужений художник України Іван ЛАВРИНЕНКО, талановитий митець, роботи якого відомі багатьом українцям.

«Поява меморіального знаку саме на фасаді першої музичної школи не є випадковою, оскільки з 2004 року навчальний  заклад  носить ім’я видатного композитора. Крім того в свій час Микола Лисенко приїжджав в наше місто з концертом  хорового колективу в якості диригента,  композитор  зупинявся саме в будівлі сьогоднішній музичної школи, адже в той час це були готельні номери», – розповіла керівниця музичної школи Юлія ТЕМЧЕНКО.

Під час заходу для присутніх прозвучав твір композитора Миколи Лисенка «Молитва» у виконанні хорового колективу «Канон»  під керівництвом Євгена ВАЛОВЕНКА.

Перша музична школа на сьогодні є однією з найбільших в Україні. Вона ж  водночас є й найстаршою школою нашого міста, на сьогодні їй виповнилося 98 років. У цьому закладі на восьми відділах майже 90 викладачів прищеплюють смак до мистецтва понад шістсот шістдесятьом учням. Кожного року школа набирає обертів і професійно зростає.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *