Паломники-хасиди повертаються з України з підробленими тестами на ковід

Ізраїль підозрює паломників-хасидів, які повернулися з України, в підробці результатів тестів на коронавірус, пише The New York Times.

Минулого тижня Міністерство охорони здоров’я Ізраїлю повідомило, що десятки паломників прибули до країни інфікованими, хоча мали негативні результати тестів.

Згодом офіс прем’єр-міністра Нафталі Беннета заявив, що за “умисне розповсюдження хвороби” проти правопорушників вживатимуть суворих заходів.

Коронавірус підтвердили в принаймні 1,5 тис. людей із 17 тис. паломників, які повернулися в Ізраїль з Умані в четвер і п’ятницю.

У неділю 12 вересня чиновники повідомили, що щонайменше 154 ізраїльтян, яких підозрюють у використанні фальшивих документів, викликала на допит ізраїльська поліція. Це зробили через нову директиву уряду.

Їх можуть звинуватити в шахрайстві, підробці документів і розповсюдженні хвороби за обтяжливих обставин, повідомило Міністерство громадської безпеки. За ці злочини порушникам може загрожувати до п’яти років позбавлення волі, зазначає The New York Times.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *