ЕКО-мушля. Сміття – це гроші і… корм для коней

Унікальний екологічний проєкт «ЕКО-мушля» навчив мешканців ОСББ  зменшити обсяг відходів, захищати екологію, заробляти на смітті і перетворювати його на корм для тварин.

Про це журналістам City News повідомила координаторка проєкту «ЕКО-мушля» Ліана ДЕРКАЧ.

 – Проєкт «ЕКО-мушля» тривав з березня по липень цього року. Унікальність його у тому, що вперше екологічний проєкт реалізовується в особливому житловому масиві для сімей з дітьми-інвалідами по вул.Олени Теліги 15/1 де й створили ОСББ «Мрія 15/1». Мета – навчити дітей з особливими потребами та їх батьків сортувати сміття, і тим самим зменшити навантаження на екологію, і заробляти кошти. Результат порадував. Учасники проекту вже сортують сміття, вилучають з нього 6 видів пластику, скляну тару, склобій, макулатуру, алюмінієві банки з під напоїв, відходи харчових продуктів. ОСББ отримало понад двох тисяч гривень, які спрямовує на власні потреби. Окрім того, вилучені зі сміття окремі види відходів (сухий хліб тощо) стали додатком для корму тварин. Неподалік будинку є майданчик гіпотерапії, де тримають коней та кіз, – розповіла Ліана Деркач.

Нині у планах екологічних активістів поширювати здобутий досвід далі, долучити до процесу міську владу і дедалі більше людей до сортування сміття.

Наступним етапом «ЕКО-мушлі» буде організація обміну досвідом між ОСББ міста та залучення влади Черкас. Бо якщо у місті будуть сортувати більше сміття, то міська влада почне обговорювати не те де полігони для відходів робити, а які ще відходи можна переробляти, – переконана вона.

Проєкт «ЕКО-мушля» – переможець всеукраїнського конкурсу екологічних проектів в рамках навчальної програми «Zero Waste Academy»

Цільова група проекту – це молодь з інвалідністю та члени їх родин. Така молодь теж є активною частиною суспільства і прагне впливати на суспільні явища, долучатися до екологічних проектів, розвивати інклюзивність суспільства.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *