Екзотичні дерева приживуться, – вважає головний еколог Черкас

Низку екзотичних дерев – вихідців з південних широт, висадили в оновленому сквері «Юність», що знаходиться у самісінькому центрі Черкас,  офіційне відкриття якого відбудеться завтра. І вони тут надовго, – впевнені фахівці.

Про це журналістам City News розповів головний еколог обласного центру Володимир ГУСАЧЕНКО.

– Не дивлячись на те, що значна частина дерев та кущів, висаджених у сквері «Юність» – гості з півдня, впевнений, що вони приживуться і у нашому кліматі. Під час планування реконструкції скверу було передбачено всі необхідні для цього заходи. При висадці суворо дотримувались вимог технології, територію скверу оснащено спеціальною системою поливу. Опікуватись сквером буде уповноважене комунальне підприємство – КП “Дирекція парків”. Тож я не сумніваюсь у тому, що згадані насадження житимуть і радуватимуть черкащан і гостей міста, – зазначив начальник відділу екології Департаменту житлово – комунального комплексу Черкаської міської ради Володимир Гусаченко.


Спірея японська Голдфлейм

З його слів відомо, що у сквері «Юність» висаджено дерева і кущі наступних порід: Клен гостролистий (Acer platanoides Fairview), Клен Фрімана (Acer freemanii Autumn Blaze), Ліквідамбар смолоносний (Liquidambar styraciflua Worplesdon), Магнолія кобус ( Magnolia kobus), Магнолія гібридна кущова в асс-ті (Magnolia x hybrida (сорти Betty, Susan, Lennei ), Платан іспанський (Plananus hispanica), Спірея японська Голдфлейм (Spiraea japonica Goldflame), Дерен білий  (Cornus Alba Gouchaultii), Дерен паростковий (Cornus sericea Flaviramea), Ялівець козацький (Juniperus sabina Tamariscifolia), а зі злакових трав – Пеннісетум (Pennisetum).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *