Похід на цвинтар: могили загиблих колег відвідали черкаські журналісти

У ці хвилини триває суспільна акція до Дня пам’яті журналістів, які загинули при виконанні професійних обов’язків. Її організаторами виступив обласний осередок НСЖУ.

Про це журналістам City News повідомила голова обласної організації Національної спілки журналістів України  Тетяна КАЛИНОВСЬКА

Сьогодні 16 вересня всеукраїнський День пам’яті журналістів, які загинули при виконанні професійних обов’язків. В Україні вже тридцять років тривають реформи, періодично змінюються президенти, склад парламенту і уряду, але професія журналіста, як не прикро, і на далі залишається стабільно небезпечною. Журналістів переслідують, калічать, убивають, а правоохоронна та судова системи демонструють свою безпорадність у сенсі захисту журналістів та їхніх прав. Кількість наших загиблих колег перевалила за сотню. Є у цьому чорному списку і прізвища черкаських журналістів. Вчора у Києві ми згадували Георгія Гонгадзе, а сьогодні вшанували пам’ять наших колег, життя яких обірвалось у зв’язку з виконанням професійних обов’язків, відвідавши їх могили. Щойно ми поклали квіти на могилу Вадима Комарова, – сказала голова обласної осередку НСЖУ Тетяна КАЛИНОВСЬКА.

З її слів відомо, що завтра активісти обласного осередку НСЖУ поїдуть до Корсуня-Шевченківського. Там вони покладуть квіти на могилу журналіста і громадського активіста, Героя України Василя Сергієнка, убитого посіпаками злочинного режиму.

Після цього вони візьмуть участь у круглому столі, у ході якого будуть намагатись розв’язати конфлікт між місцевою владою і журналістами.

– Будемо жити у Корсунь-Шевченківському, поки не помиримо, – засвідчила жорстку позицію обласного осередку Спілки її очільниця.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *