Проти репресій і …«альфонса шуріка» у Черкасах мітингував Нацкорпус

Наполохали поліцію і висунули кандидатом у нардепи побратима, якого утримують у СІЗО. Черкаські ветерани, представники Нацкорпусу і інших радикальних сил виступали проти політичного переслідування.  

Як повідомили з місця події журналісти City News, учасники мітингу, які у суботу зібрались Соборній площі Черкас, звинуватили владу у політичних репресіях.

Політичними репресіями вони називають утримання у у Лук’янівському СІЗО двох ветеранів війни на Сході – Олега Довбиша та Дмитра Кухарчука. Обом інкримінують здійснення хуліганських дій, які начебто мали місце під час проведення акції «Зупинимо капітуляцію», яка відбулась 14 серпня біля Офісу Президента.

На мітингу зачитали лист одного з лідерів Нацкорпусу у Черкасах Дмитра Кухарчука, отриманого із СІЗО, у якому останній заявив про намір балотуватись до Верховної Ради на довиборах по 197 виборчому округу.

До листа приклали карту України, на якій ветерани підписались кров’ю. Підписане у такий спосіб звернення до посадовців місцевої та державної влади, передали заступнику голови Черкаської ОДА Віктору Гусаку.

Поряд з тематичними гаслами і партійними прапорами на передній лінії мітингу чомусь маячив плакат з написом «альфонс шурік». Хто він такий і який має стосунок до події, у ході мітингу не пояснювали.

Один із результатів мітингу – переполохана поліція.

За пара годин до початку мітингу перед Будинком рад живим щитом вишикувалось більше сотні поліцейських. А у сквері за ним припаркувалось більше десятка автозаків.  

Правоохоронці перестарались? Хтозна. Але якщо згадати, як кілька років тому смолоскипна хода цивільного корпусу на День революції, заявлена як «мирна», реально переросла у штурм Черкаської ОДА, превентивні заходи поліції зайвими не виглядають. Тоді активісти «ходи» вдерлись у Будинок рад, закидали кабінети посадовців петардами та димовими шашками. На щастя, завдяки суто волі випадку жертв вдалось уникнути. Зате розігріті штурмом учасники ходи, гасили стрес алкоголем та шоколадками, які здобули, обікравши супермаркет у Черкасах та магазин на АЗС, що на трасі Київ-Черкаси.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *