Національний бренд: виробникам Черкащини презентували платформу «Зроблено в Україні»

Споживач купує – виробник маркує. Бізнесу області представили переваги участі у проєкті «Зроблено в Україні». 

Вигоди участі у програмі для виробників і споживачів, актуальні державні програми підтримки презентували промисловцям, представникам агросектору та переробної галузі Черкаського району.

– Made in Ukraine – це знак якості, – наголосив заступник очільника області Олександр Турченяк. – Обираючи українське, ми підтримуємо один одного та нашу економіку. Тому товари українського виробництва мають вирізнятися на полицях магазинів.

У січні Президент Володимир Зеленський дав старт програмі «Зроблено в Україні». У ній передбачається участь п’яти сторін – продавець, виробник, банк, державна платформа на основі «Дії» та покупець. Так держава допомагає бізнесу виготовляти більше та краще, а споживачеві – знаходити наші товари на полицях магазинів завдяки маркуванню. 

– Українське = якісне, а обирати вітчизняне – вигідно, – зауважив посадовець. – Наразі уряд розглядає можливість запуску кешбеку для покупців у вигляді відшкодування за придбаний товар, який потім кожен українець зможе монетизувати шляхом витрачання на обрані послуги. Попередньо, таку функцію мають запустити у липні.

Купуючи українське, 40% придбаного товару повертається коштами в бюджет. Завдяки масштабному втіленню програми із заміщення імпортних товарів, прогнозується збільшення ВВП України на 1%. 

За інформацію пресслужби Черкаської ОВА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *