Галушки з тирсою: черкащан частували смаколиками зробленими за старовинним рецептом (ФОТО)

Мультимедійні фотозони, майданчики для ігор, концерт місцевих і столичних зірок, фестиваль вуличної їжі. Черкаси весело зустріли свій 735-й день народження.

Ситуацію на місці подій вивчали журналісти City News.

І дощ не перепона, коли душа бажає свята. Весело, дружно, із запалом черкащани відсвяткували День народження свого міста. Злива, яка як з відра линула з неба перед початком гулянь, ледь не розігнала по домівках бажаючих святкувати. Та тільки но вона закінчилась, Долина троянд – місце де у суботу розгорнулись основні святкові події, швидко наповнилась народом, який бажав розваг.

А розваг вистачало. Тут тобі і фотозони на будь-який смак. Від дідівських (картинка на полотнищі з отворами для облич) до суперсучасних – мультимедійних: лед-арки, лед-екрани тощо.

На траві зелених зон розгорнулись майданчики для любителів активних розваг. 

Особливо популярним став фестиваль вуличної їжі «Сhe food fest». Аромати, що навсібіч розлітались з наметів, де готувались смаколики, вабив народ, як мед бджіл.

Біля наметів вишикувались величенькі черги.

Ті, хто вистояв чергу, ласував здобутими смаколиками і просто неба, і у спеціально для цього облаштованому великому наметі зі столами і лавками.

– У нас барбекю. Ми робимо корейку, биточки, ковбаски і з курятини і свинини, – розповів про роботу своєї команди черкащанин Владислав, виробничий «цех» якого прилаштувався між іншими наметами учасників фесту.

– А ми приїхали сюди з Києва, хоча живемо у Полтаві. Ми пропонуємо черкащанам традиційну полтавську страву – галушки. Але наші галушки не звичайні. Їх ми приготували за рецептом 1908 року, який знайшли у Решетилівці, що на Полтавщині. За рецептом до тіста галушок додавали дуже дрібну тирсу. Ну а ми дещо адаптували рецепт під вимоги сучасності. Але що додаємо не питайте. Самі розумієте, секрет є секрет – по-змовницьки підморгнули творці галушок Олександр і Віктор.

Чесно кажучи, про смак ще зарано говорити, бо тільки почали куштувати, але вже можу сказати напевно, що мені ця локація  (фестиваль «Сhe food fest», – авт.) нам найбільше до вподоби. Було б добре, щоб на свята у Черкасах і надалі проводили такі фестивалі, – поділився черкащанин Олег. На свято він прибув із синами Глібом і Єгором.

Апогеєм свята став концерт  гуртів «Спів братів», «KAROOKA» and Band», Ані Петровської (PETROVOCHKA) та зіркових гостей: рок-гурту «БЕZ ОБМЕЖЕНЬ» і поп-співачки Наталії Могилевської.

Свято вдалось.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *