У Черкасах зріс тариф на тепло для третини населення

Рішення про підвищення тарифів для КП «Черкаситеплокомуненерго» щойно ухвалив Черкаський міський виконавчий комітет, але черкащани його майже не відчують, – обіцяють у мерії.

Про це повідомляють журналісти Citi News з засідання виконкому.

«Зміна тарифу для «Черкаситеплокомуненерго» критично важлива, вона викликана зміною правил гри на ринку газу.  Проте, збільшення тарифу для населення є досить не значне, і його населення майже не відчує», – пояснив на засіданні міськвиконкому директор КП «Черкаситеплокомуненерго» Павло КАРАСЬ.

Натомість зміни тарифу відчують підприємства, установи тощо.

За для зменшення фінансового навантаження на комунальні заклади, члени виконкому запропонували зобов’язати адміністрації закладів розробити власні пропозиції щодо того, як вони збираються економити тепло.

«На утеплення фасадів приміщень закладів з бюджету витрачено близько 30 мільйонів гривень. Навіщо ми витрачали такі гроші? От нехай тепер викручуються», – прозвучало на засіданні виконкому.

КП «Черкаситеплокомуненерго» – теплопостачальне підприємство яке подає тепло та гарячу воду у оселі 30 відсотків населення Черкас. Тож збільшення вартості тепла поки зачепить лише третину населення обласного центру. Поки що. Як відомо, нові, вищі тарифи нині розробляють і на Черкаській ТЕЦ, яка забезпечує тепло- і гаряче водопостачання решті – 70 відсоткам населення Черкас.

Проєкт рішення Черкаського виконкому «Про встановлення тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послуги з постачання теплової енергії та послуги з постачання гарячої води, які надаються КПТМ «Черкаситеплокомуненерго» див ТУТ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *